ΑρχικήΑνακοινώσειςΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,...

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΖΗΤΟΥΝ NA ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 70% (!) ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

- Advertisement -spot_img

ΟΕΦΕ

 

Έκπληκτοι χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έλαβαν σήμερα γνώση της διαρροής στον τύπο υπομνήματος που υπέβαλε η Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΕΦΕ) προς τον Υπουργό Παιδείας.

Στο απίστευτο αυτό κείμενο που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ορισμένοι επιχειρηματίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ξεπερνούν σε βαρβαρότητα ακόμη και τους σκληρότερους εκπροσώπους των δανειστών, οι επικεφαλής των Φροντιστηριαρχών ζητούν να ισχύσει η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 70% σε σχέση με την τελευταία ΣΣΕ της Αθήνας και κατά 62,5% σε σχέση με την τελευταία πανελλαδική σύμβαση. Ζητώντας από τον Υπουργό το ωράριο του εκπαιδευτικού στα φροντιστήρια να φτάνει τις 40 ώρες (!), το ωρομίσθιο από τα 11-13,5 ευρώ πέφτει στα 4,15 ευρώ!

Το θράσος της συγκεκριμένης εργοδοτικής οργάνωσης δεν έχει προηγούμενο. Την ώρα που η αδήλωτη εργασία στο χώρο οργιάζει, απαιτούν από την πολιτεία συνθήκες εργασίας γαλέρας με άθλιες φυσικά αμοιβές. Σε ένα χώρο όπου τα τελευταία χρόνια το εργοδοτικό πάρτυ ασυδοσίας συνεχίζεται αμείωτο, οι επιχειρηματίες του χώρου έρχονται σήμερα και ζητούν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα, πάντα φυσικά στις πλάτες των εργαζόμενων.

Δεν προκαλεί, βεβαίως, καμία έκπληξη για ποιο λόγο μερίδα των ΜΜΕ, συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και η γνωστή ομάδα επιχειρηματιών έδωσαν λυσσαλέα μάχη για να μην κατατεθεί η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση στη Βουλή. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει απ’ την εφαρμογή ενός πολυετούς προγράμματος οικονομικής εξουθένωσης (με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat  το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας), κάποιοι βγάζουν τη γλώσσα στους πολίτες και αμετανόητοι ορέγονται ακόμη περισσότερο αίμα… Αφήνουμε την κοινωνία να κρίνει.

Δείτε εδώ το υπόμνημα της ΟΕΦΕ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img