ΑρχικήΑνακοινώσειςΔιεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος: Μια ανάρτηση του Μιχάλη...

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος: Μια ανάρτηση του Μιχάλη Κουρουτού

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος θυμηθήκαμε μια ανάρτηση του αείμνηστου Προέδρου μας Μιχάλη Κουρουτού, που ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα. Την αναδημοσιεύουμε, ως ένα φόρο τιμής στα εκατομμύρια των ανθρώπων που εξοντώθηκαν από το πιο βάρβαρο καθεστώς της σύγχρονης ιστορίας.

Δεν ξεχνάμε. Ποτέ πια φασισμός.

Μιχάλης Κουρουτός, 26 Φεβρουαρίου 2019

«Ας είναι για αιώνες κραυγή απελπισίας και προειδοποίηση για την ανθρωπότητα αυτός ο τόπος, όπου οι Ναζί φόνευσαν περίπου ενάμιση εκατομμύριο άντρες, γυναίκες και παιδιά, κυρίως Εβραίους, από διάφορες χώρες της Ευρώπης».
ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΙΡΚΕΝΑΟΥ 1940-1945
Ένα όνειρο ζωής ολοκληρώθηκε. Πραγματοποίησα προσκύνημα στον τόπο του μαρτυρίου εκατομμυρίων ανθρώπων, στο κολαστήριο του Άουσβιτς ΙΙ – Μπιρκενάου στο χωριό Μπρζεζίνκα. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν το μεγαλύτερο από το συγκρότημα Άουσβιτς που περιείχε 40 στρατόπεδα και λειτουργούσε ως χώρος εξόντωσης. Από τους 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Άουσβιτς, το 1,1 εκατομμύρια (μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες) βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στο Μπιρκενάου.
Με την αφορμή αυτής της επίσκεψης μου μπορώ να ανακοινώσω ότι το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, στο πλαίσιο των 60 ετών ιστορίας μας, θα προτείνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να αναλάβει μια σειρά δράσεων ενάντια στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό, σε φαινόμενα που θεριεύουν στις μέρες μας και απειλούν την αναβίωση ενός εφιάλτη που η ανθρωπότητα έζησε σχεδόν 80 χρόνια πριν. Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
All reactions:

You, Στράτος Γεωργουδής, Δήμητρα Ζάχου and 128 others

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img