ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:...

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ, ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

- Advertisement -spot_img

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δικαιωνόμαστε. Το πάρτι ανομίας εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης με χιλιάδες παράνομους τίτλους να χορηγούνται σωρηδόν με αποτέλεσμα να καταδολιεύεται η διαδικασία του ΑΣΕΠ και να παραβιάζεται βάναυσα η ισονομία ανάμεσα στους πολίτες συνεχίζεται ακάθεκτο. Σήμερα είδε το φως με άρθρο στην ιστοσελίδα “Στο Νησί” σοβαρότατη υπόθεση έκδοσης μαϊμού προσόντων σε εκπαιδευτικό “σούπερ μάρκετ” της Λέσβου που λειτουργούσε ως Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ταυτόχρονα χορηγούσε πιστοποιήσεις πληροφορικής. Η υπόθεση ανακινήθηκε όταν σε τυχαία δειγματοληψία του ΑΣΕΠ πιάστηκε “πλαστός” τίτλος, Στη συνέχεια οι πανικόβλητοι ιδιοκτήτες ειδοποιούσαν τους “μαθητές” να επιστρέψουν τους τίτλους δήθεν για “διορθώσεις”, αλλά το θέμα είχε πάρει το δρόμο του, καθώς έχει παρέμβει η Εισαγγελία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, άπαντες πετύχαιναν στις εξετάσεις, καθώς στη διαδικασία υπήρχε “αρκετή βοήθεια” από την ιδιοκτησία του.

Οι συντάκτες της είδησης δείχνουν έκπληκτοι, όμως για όσους γνωρίζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα αυτό που καταγγέλλεται αποτελεί δυστυχώς συνηθισμένη υπόθεση στο χώρο των πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Για να φρεσκαριστούν οι μνήμες, παραθέτουμε την καταγγελία που είχε δημόσια καταθέσει ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός για το σκάνδαλο ψεύτικων πιστοποιήσεων σε στελέχη της ΝΕΡΙΤ (της τότε δημόσιας τηλεόρασης), προκειμένου να αποκτήσουν διευθυντική θέση. Έχουμε, επίσης, πολλάκις αναφερθεί στη σκανδαλώδη ΚΥΑ (εμπνεύσεως Αρβανιτόπουλου) για την πιστοποίηση πληροφορικής που επιτρέπει τη διενέργεια των εξετάσεων χωρίς κρατικό επιτηρητή, με αποτέλεσμα να έχουν στηθεί δεκάδες βιομηχανίες παραγωγής τίτλων σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, όλοι γνωρίζουν την περίφημη υπόθεση έκδοσης χιλιάδων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο, σκάνδαλο που η ΟΙΕΛΕ ανέδειξε από το 2005, ενώ πρόσφατα τονίσαμε ότι η βιομηχανία χάλκευσης βαθμολογιών και έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών σε ιδιωτικά σχολεία επανεμφανίζεται. Μάλιστα, απευθύναμε στη νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας αίτημα για έλεγχο του ζητήματος.

Δυστυχώς, ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης όζει. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται νομοθετικές τρύπες και τη διαχρονική αδράνεια της πολιτείας (με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις Υπουργών Παιδείας την τελευταία εικοσαετία) και έχουν στήσει ένα παρεμπόριο παράνομων τίτλων και πιστοποιήσεων εκατομμυρίων ευρώ. Η νόθευση των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και ο διορισμός των κατόχων αυτών των προσόντων και των πτυχίων αποτελεί όνειδος για κάθε ευνομούμενη πολιτεία και στρέφεται τόσο κατά του δημόσιου συμφέροντος όσο και κατά όσων με τον κόπο τους σπουδάζουν και αποκτούν προσόντα. Η ΟΙΕΛΕ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της στην Ελλάδα και, κυρίως, στην Ε.Ε. για να παταχθεί επιτέλους το φαινόμενο της βιομηχανίας μαϊμού τίτλων που ανθεί ανενόχλητα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img