ΑρχικήΕιδήσειςΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΟΙΕΛΕ – ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ,...

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΟΙΕΛΕ – ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, 960 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Δικαιώνεται για μια ακόμη φορά, κόντρα σε πολλούς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που τα βλέπουν όλα «αγγελικά πλασμένα» στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία που εδώ και χρόνια έχει αναδείξει ως μείζον το ζήτημα των παράνομων/πλαστών τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα με σημερινά άρθρα ιστοσελίδων,  μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το 2015, βρέθηκαν 960 δημόσιοι υπάλληλοι που χρησιμοποίησαν πλαστούς τίτλους προκειμένου να προσληφθούν, ή να επιτύχουν υπηρεσιακή εξέλιξη. Σημαντικό κομμάτι των πλαστών τίτλων αφορά παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης (πτυχία πληροφορικής, ξένων γλωσσών).

Η νέα αυτή σημαντική αποκάλυψη αποδεικνύει ότι η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης απαιτεί σαφή ενίσχυση της εποπτείας της πολιτείας, και όχι την περαιτέρω αποδυνάμωσή της, όπως επιδιώκουν οι εκφραστές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει σύντομα νέο νομοθετικό πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και, κυρίως, νομιμότητας των τίτλων σπουδών, ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία και να μην διευρύνονται οι ανισότητες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img