ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΗMΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦ. ΣΥΝ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ...

ΔΗMΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦ. ΣΥΝ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. ECNAIS ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Όπως δημοσιεύσαμε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεσκέπασε το ρόλο της Μ.Κ.Ο. ECNAIS, μιας περίεργης ευρωπαϊκής οργάνωσης που εκπροσωπεί «ανεξάρτητα- ελεύθερα» ιδιωτικά σχολεία, δηλ. σχολεία που κινούνται, ως επί το πλείστον, εκτός των επίσημων εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους. Η εν λόγω οργάνωση, στην οποία ανήκει ο ΣΙΕΙΕ, επικαλούμενη ψευδώς «συμβουλευτικό statusστην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» απηύθυνε ανοιχτή επιστολή σε κυβέρνηση, κόμματα και ΜΜΕ για να μην ψηφιστεί η ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση και πραγματοποίησε Συνέδριο στην Αθήνα με τον ΣΙΕΙΕ για τον ίδιο στόχο.
Μετά από ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε με έγγραφο-κόλαφο για τη μαϊμού Μ.Κ.Ο., αναφέροντας ρητά ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την Κομισιόν και δεν θα μπορούσε καν να εκπροσωπεί θεσμικά εργοδότες εντός της Ε.Ε., λόγω των διακηρυγμένων της στόχων (πλήρης ιδιωτικοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, χρηματοδότηση των ιδιωτικών σχολείων από το κράτος κ.λπ.). Φυσικά η επιστολή της Κομισιόν αποτελεί κόλαφο και για τους εκπροσώπους των Ελλήνων σχολαρχών που κατέφυγαν στη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. για να πετύχουν τους πολιτικούς στόχους τους.
Για το ζήτημα υπάρχει σήμερα πρωτοσέλιδο «χτύπημα» και ολοσέλιδο άρθρο της Διαλεχτής Αγγελή στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Επίσης, υπάρχει αναφορά και στην εφημερίδα «Αυγή».

Δείτε εδώ το άρθρο της Εφ.Συν.
Δείτε εδώ την αναφορά της Αυγής

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img