ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ ΑΠΟ...

ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

- Advertisement -spot_img

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα η ΟΙΕΛΕ είναι υποχρεωμένη να κρούσει στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς τον κώδωνα του κινδύνου για την παράνομη συμμετοχή κατόχων τίτλων σπουδών που έχουν ακυρωθεί λόγω παρανομιών των φορέων που τους εξέδωσανσε διαγωνισμούς πρόσληψης στο δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκατοντάδες κάτοχοι τίτλων σπουδών-μαϊμού από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε Τρίκαλα, Βοιωτία, Λάρισα, Γιάννενα, Βόλο, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.λπ. συμμετείχαν πρόσφατα, ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στο δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων «άριστων» πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση.

Επείγει, πλέον, η εφαρμογή του άρθρου 34, παρ. 5 του Ν. 4415/2016 (Νόμος Φίλη που αποτελεί επέκταση του αντίστοιχου Νόμου Γιαννάκου) που ακυρώνει τους  τίτλους σπουδών. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τυπικό, αλλά ουσιαστικό. Είναι αδιανόητο να καταστρατηγείται η ισονομία ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες, να ενισχύονται οι ανισότητες και να επιβραβεύεται η διαφθορά τη στιγμή που οι αρχές διαθέτουν όλα τα στοιχεία για τους κατόχους των τίτλων, αλλά και τα νομοθετικά όπλα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ενημερώνοντάς τον για το ζήτημα και καλώντας τον να λάβει μέτρα. Απέστειλε, επίσης, ενημερωτική επιστολή προς τον ΑΣΕΠ ζητώντας την άμεση αφαίρεση από τις λίστες συμμετεχόντων ή επιτυχόντων των κατόχων των άκυρων τίτλων σπουδών.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον ΑΣΕΠ.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img