ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΣ ΟΙΕΛΕ: «Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση του ιατρού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου...

ΔΣ ΟΙΕΛΕ: «Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση του ιατρού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό από τους «άσχετους-άριστους» της κυβέρνησης»

- Advertisement -spot_img

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καταδικάζει ομόφωνα την εκδικητική και τιμωρητική απόλυση του ιατρού-ορθοπεδικού Νικόλα Σκούφογλου από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ως αποτέλεσμα της θαρραλέας και αγωνιστικής του δράσης στο χώρο εργασίας του. Η απόλυσή του υπογράφεται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Α. Γρηγορόπουλο, παρά τη θετική εισήγηση υπέρ της παράτασης της σύμβασής του από τον επιστημονικά υπεύθυνο Διευθυντή του τμήματος και τον Διευθυντή του χειρουργικού τομέα.

Ο κ. Γρηγορόπουλος είναι ένας ακόμη από τους άσχετους-άριστους που η κυβέρνηση τοποθετεί στη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνο προσόν την κομματική τους ταυτότητα, καθώς δεν έχουν ουδεμία σχέση με το χώρο της Υγείας,. Ο Διοικητής προφανώς δεν κρίνει τον Νικόλα Σκούφογλου ως επιστήμονα, αλλά τον διώκει ως συνδικαλιστή. Η απόλυση έρχεται ως τιμωρία, διότι ο Νικόλας «τόλμησε» να επισημάνει τις ελλείψεις του νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας και να αγωνιστεί για το αγαθό της δημόσιας Υγείας.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται στο πλευρό του Νικόλα Σκούφογλου, ζητά την ανάκληση της απόφασης του Διοικητή του Ευαγγελισμού και την άμεση υλοποίηση της εισήγησης των ιατρών-προϊστάμενών του για παράταση της σύμβασής του. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τα δημόσια αγαθά και για την προστασία της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης που βρίσκεται υπό άγριο διωγμό από την κυβέρνηση της ΝΔ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img