ΑρχικήΑνακοινώσεις«ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ»- ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ IΔ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ...

«ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ»- ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ IΔ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

- Advertisement -spot_img

Άκρως προκλητικές και αυθάδεις επιστολές, που καταδεικνύουν το μέγεθος του χάους και της ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απέστειλαν ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων της Δυτικής Αττικής προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ’ Αθήνας.

Μετά από έλεγχο των μισθοδοτικών τους καταστάσεων η Διεύθυνση διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες αμείβουν τους εκπαιδευτικούς με πολύ χαμηλότερες αμοιβές από ότι προβλέπει η νομοθεσία. Απεστάλησαν προς τους ιδιοκτήτες προειδοποιήσεις να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα, ειδάλλως τονίστηκε ότι θα υποστούν τις πειθαρχικές συνέπειες. Οι ιδιοκτήτες, επικαλούμενοι άσχετη νομοθεσία (ν. 4354/2015), προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το «νόμιμο» των πράξεών τους. Αγνόησαν, βέβαια, σκόπιμα το άρθρο 36 του νόμου 682/77, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί λαμβάνουν τουλάχιστον τις αποδοχές των ομοιόβαθμών τους δημόσιων εκπαιδευτικών.

Εάν η απάντηση των εν λόγω αποτελεί  μεμονωμένο περιστατικό απείθειας  απέναντι στη Διεύθυνση, ή αν η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού εκ μέρους της γνωστής ομάδας των σχολαρχών (είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι επιστολές των δύο διαφορετικών ιδ. νηπιαγωγείων είναι πανομοιότυπες), αυτό μένει να αποδειχθεί. Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ’ Αθήνας να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχική δίωξη των συγκεκριμένων  ιδιοκτητών και με σημερινή της επιστολή ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Δείτε εδώ τις  προκλητικές επιστολή των ιδιοκτητών.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img