ΑρχικήΕιδήσειςΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΜΑΤΟΥ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΜΑΤΟΥ

- Advertisement -spot_img

Η εκλεκτή συνάδελφος, αγωνίστρια στο χώρο της εκπαίδευσης, ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών «Ο Βύρων» και παλιό μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Μαρία Κουμάτου έφυγε από τη ζωή.

Η Μαρία γεννήθηκε το 1923 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κατόπιν έζησε έως τα 12 της έτη στο Κάιρο της Αιγύπτου. Δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης και βασανίστηκε στις φυλακές από τους ναζί. Η μαχητική της δράση συνεχίστηκε την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας το 1967-1974, όπου αποτέλεσε πρότυπο αγωνίστριας και καθηγήτριας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδας «Ο ΒΥΡΩΝ», το 1975. Η συμβολή της υπήρξε καθοριστική για την κατάκτηση και διαμόρφωση Συλλογικής Σύμβασης στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, αναγνωρίζοντας τη δράση της, την ανέδειξαν σε Πρόεδρο του σωματείου του «ΒΥΡΩΝΑ», θέση στην οποία παρέμεινε για χρόνια. Παράλληλα, έδωσε μάχες μέσα από τις γραμμές της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καθώς αποτέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Γενάρη στις 10:15 π.μ. στο νεκροταφείο Ζωγράφου, Ηρώων Πολυτεχνείου 1Α, Ζωγράφος – Πλατεία Αγίου Νικολάου.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img