ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΜΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

- Advertisement -spot_img

«ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΞΕΙ»

Στη χθεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση» υπήρξε από συνεργάτη της εκπομπής η (εσφαλμένη) πληροφόρηση ότι όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν εκ νέου δηλώσεις στην Εργάνη. Επειδή προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κατακλυστήκαμε στην κυριολεξία από μηνύματα, mails και τηλέφωνα, υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας με τους υπεύθυνους της εκπομπής και ζητήθηκε να αποκατασταθεί η πραγματικότητα βάσει όσων προβλέπει η νομοθεσία.

Προς τιμήν των υπεύθυνων και κυρίως του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση, σήμερα υπήρξε επανόρθωση και ανακοινώθηκε πως πράγματι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ήδη είχαν υποβάλει δήλωση δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα, βάσει της διευκρινιστικής εγκυκλίου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασίας η οποία προβλέπει ότι:

«Εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν ανασταλεί και έχουν ήδη  υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση σε αντιστοίχιση με την αρχική δήλωση του εργοδότη τους, δεν απαιτείται να προβούν σε νέα υπεύθυνη δήλωση, καθώς λαμβάνεται υπόψη η αρχική τους δήλωση».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τη συνεργασία που βοήθησε στην ορθή πληροφόρηση του κοινού.

Επειδή δεν είναι συχνό το φαινόμενο να ακούγεται η φωνή των συνδικάτων στα ΜΜΕ και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ζητείται η αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να επαινέσουμε δημόσια το Νίκο Μάνεση και τους συνεργάτες του. Αποδεικνύεται πως όταν τα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν σε συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας, λειτουργεί ταυτόχρονα η ορθή ενημέρωση των πολιτών και η δημοκρατία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img