ΑρχικήΑνακοινώσειςΕκδικάστηκε χθες η προσφυγή της ΟΙΕΛΕ κατά του νόμου Κεραμέως στο ΣτΕ...

Εκδικάστηκε χθες η προσφυγή της ΟΙΕΛΕ κατά του νόμου Κεραμέως στο ΣτΕ – Προκλητικός ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

- Advertisement -spot_img

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά του νόμου 4713/2020 για την ιδιωτική εκπαίδευση. Η διαδικασία ξεκίνησε με την αγόρευση του νομικού παραστάτη της ΟΙΕΛΕ κ. Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου και συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των παραστατών των ιδιοκτητών και του Υπουργείου Παιδείας.

Ο εκπρόσωπος των σχολαρχών ενέμεινε στις θέσεις του για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων ως αμιγών επιχειρήσεων με μηδενικό έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο κείμενο της παρέμβασής τους οι σχολάρχες κρίνουν την αναιτιολόγητη απόλυση ως …«αντικειμενική αξιολόγηση του ιδιωτικού εκπαιδευτικού»! Ωστόσο, κατάπληξη προκάλεσε η ακραία τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος με δυσερμήνευτη μήνι εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κατηγορώντας τους ότι εδώ και 41 χρόνια απολαμβάνουν «εξοργιστικών προνομίων» και ότι «δίδασκαν όπως τους άρεσε» με αποτέλεσμα το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο, δηλ. να κάνει εύκολη την απόλυσή τους!

Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η κατάθεση συμπληρωματικών υπομνημάτων από τις αντιδίκους.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση των θέσεών μας για την προστασία της κοινωνίας και του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης, για την ισονομία στο χώρο της Παιδείας, για δίκαιες εργασιακές σχέσεις, για να σταματήσει η ακραία εκμετάλλευση των συναδέλφων μας και για να αποτραπεί η μετατροπή του ιδιωτικού σχολείου σε πρατήριο τίτλων σπουδών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img