ΑρχικήΑνακοινώσειςΕκδήλωση ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, Πέμπτη 14/9 στη ΔΕΘ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση στον...

Εκδήλωση ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, Πέμπτη 14/9 στη ΔΕΘ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»

- Advertisement -spot_img

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα έναρξης 18:30 στο περίπτερο των ΙΝΕ και ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ (περίπτερο 13 – θέση 11) στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εκδήλωση-workshop με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ: Στρατηγικά διακυβεύματα της Εκπαιδευτικής Πολιτικής».

Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπεί στην ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου της εκπαιδευτικής πολιτικής αναφορικά προς τις σημαντικές εξελίξεις και τους μετασχηματισμούς που συντελούνται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης.

Ειδικότερα, θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν και να επισημανθούν όψεις και διαστάσεις  πάνω σε θέματα όπως (ενδεικτικά):

  • Τα αναλυτικά προγράμματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.
  • Το παρόν και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σύνδεση με την απασχόληση, μη κρατικά πανεπιστήμια, διαστάσεις ποιότητας σπουδών, διαστάσεις ανισοτήτων κ.λπ.).
  • Εκπαίδευση vs Επαγγελματική κατάρτιση: ένα «επίπλαστο και διφορούμενο» δίλλημα.
  • Ανισότητες και πρόσβαση στη γνώση.
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και οι αναδυόμενες προκλήσεις.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εποικοδομητική και επιστημονική ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την επικαιροποίηση σημαντικών όψεων και διαστάσεων που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας –και όχι μόνο–, σε μια κοινωνική πραγματικότητα που αλλάζει διαρκώς, διεθνοποιώντας όλο και περισσότερο τους όρους ανάπτυξης της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν οι:

  • Χρήστος Γούλας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, PhD
  • Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διευθυντής του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Νίκος Φωτόπουλος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικός Διευθυντής ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εισαγωγική παρέμβαση επί του θέματος θα κάνει ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Γιώργος Χριστόπουλος.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img