ΑρχικήΑνακοινώσειςΕκδήλωση μνήμης για την ιδρύτρια των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα

Εκδήλωση μνήμης για την ιδρύτρια των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα

- Advertisement -spot_img

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσαν συναυλία εις μνήμην της Μαίρης Νικολάου Ράπτου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος πολιτών και εκπρόσωποι φορέων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία των Εκπαιδευτηρίων ερμήνευσε το ορατόριο «Κοινωνικός» (Ελ. Οικονομοπούλου, Γ. Βερίτης). Ενώ, στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ακούστηκαν χριστιανικά τραγούδια, που ερμήνευσε η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου. Ενδιάμεσα ακούστηκαν κείμενα γραμμένα από τη Μαίρη Νικολάου Ράπτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Νικόλαος Ράπτης, οι βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας, Βασίλειος Κόκκαλης και Θεοφάνη Ευαγγελία Λιακούλη.

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Νικολάου Ράπτου

Η Μαίρη Ράπτου σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1957 ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου, αρχικά Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και αργότερα Γυμνάσιο (1992) και Λύκειο (1997). Τη δεκαετία του 2000 λειτούργησαν Προνήπια και Παιδικός Σταθμός. Από πολύ νέα η Μαίρη Ν. Ράπτου αφιερώθηκε στο Χριστιανικό έργο και ανήκε στην αδελφότητα «Ευσέβεια». Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία και στη λειτουργία των Χριστιανικών Κατασκηνώσεων στο Στόμιο Λάρισας. Το 1960 ίδρυσε τον σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Τυρνάβου «η Ελπίς» και υπηρέτησε εκεί επί τριάντα χρόνια. Πρόσφερε επίσης σε πολλά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας (Ελληνική Μέριμνα, Εθελοντών Κοινωνικών Λειτουργών, Χριστιανική Εστία Λάρισας κ. ά).

Είχε παρασημοφορηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία ως Officier de l’ Ordre «Palme Académique» για την προσφορά της στην Παιδεία και τη Γαλλοφωνία. Είχε επίσης τιμηθεί για το έργο της από πολλούς συλλόγους και οργανισμούς (Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, Eurobank κ.λπ).

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img