ΑρχικήΑνακοινώσειςΕκδήλωση της Εταιρείας Σύγχρονης Ιστορίας και των Φίλων του αξέχαστου Πάνου Οικονόμου

Εκδήλωση της Εταιρείας Σύγχρονης Ιστορίας και των Φίλων του αξέχαστου Πάνου Οικονόμου

- Advertisement -spot_img

Η Εταιρία Σύγχρονης Ιστορίας και οι φίλοι του Πάνου Οικονόμου οργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Δεκεμβριανά 1944: Λογοτεχνικές αποτυπώσεις της μάχης της Αθήνας ως βιωμένου ιστορικού γεγονότος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο rooftop bar Olympias, Αθηνάς 57, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 7.30 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:

Προκόπης Παπαστράτης, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας

Κατερίνα Κουτσοπούλου, διδακτόρισσα Ιστορίας

Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

και φίλες και φίλοι του Πάνου Οικονόμου.

Ποιος ήταν ο Πάνος Οικονόμου

Ο Πάνος Οικονόμου γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας. Ήταν υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας και υπηρέτησε ως φιλόλογος την ιδιωτική εκπαίδευση. Υπήρξε blogger, ραδιοφωνικός παραγωγός, βαθιά αριστερός, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ήταν μια ξεχωριστή φωνή στα γράμματα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί τον γνώρισαν και τον αγάπησαν ως @Contrabbando στα social media και από την παρουσία του στο radiobubble.gr.

Ο αγαπητός συνάδελφός μας και ενεργός στα κοινά του κλάδου μας Κωστής Παπαϊωάννου (που θα μιλήσει στην εκδήλωση), στενός φίλος του Πάνου Οικονόμου, έγραψε αποχαιρετώντας τον στην εφημερίδα “Αυγή”:

“Παθιασμένος δάσκαλος και νεοελληνιστής, ο Π.Ο. μετέτρεπε την αποστειρωμένη εκπαιδευτική πράξη σε μια μαγική χυμώδη περιπέτεια που διεμβόλιζε τις μαθητικές άμυνες. Όπλα του η εμμονική αφοσίωση στην αξία της προσωπικής συνάντησης με τον Άλλο, η αβίαστη περιδιάβαση στα ιερά της Τέχνης και το άνοιγμα της σχολικής αίθουσας στη ροή των κοινωνικών πραγμάτων. Η ποίηση, ο κινηματογράφος, η μουσική από τη μια, η οδύνη της κοινωνικής αδικίας και του αυταρχισμού αλλά και η ισχύς της αλληλεγγύης από την άλλη. Βίωσα τη δύναμη αυτού του παραδείγματος πολλές φορές (ένας τοίχος χώριζε τις σχολικές μας αίθουσες, μακρά η συγγραφική συνεργασία, αδιάκοπη η «συμβιωτική» σχέση). Βλέπω τη σπορά του σήμερα μιλώντας με παλιούς μαθητές του.”

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img