ΑρχικήΑνακοινώσειςΈκλεισε η πλατφόρμα των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN –...

Έκλεισε η πλατφόρμα των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN – Στατιστικά στοιχεία για την εντυπωσιακή συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

- Advertisement -spot_img

Έκλεισε χθες βράδυ η πλατφόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN μέσω του οποίου 25 συνάδελφοί μας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν για σειρά επιμορφωτικών διαλέξεων το παγκοσμίου φήμης ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ευχαριστούμε θερμά τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για το ενδιαφέρον και τη στήριξη στη νέα προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ για την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για τον συνδικαλισμό της επιστημονικής τεκμηρίωσης. Κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής 62 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και παρουσιάζουμε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

 

  1. Ως προς την κατανομή των ειδικοτήτων

 

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η διασπορά των αιτήσεων σε 14 διαφορετικές ειδικότητες, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι φυσικές επιστήμες ενδιαφέρουν όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνον αυτούς των συγγενικών ειδικοτήτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την υποβολή αιτήσεων από 17 εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ70 (Δάσκαλοι) καθώς από 8 εκπαιδευτικούς ΠΕ02 (Φιλόλογοι).

 

Αναλυτικά:

 

 

  1. Ως προς την γεωγραφική προέλευση

 

Ο στόχος μας να υπάρχει εκπροσώπηση από όσο το δυνατόν περισσότερες γεωγραφικές περιοχές της Χώρας θεωρούμε ότι επετεύχθη. Έτσι κατεγράφησαν αιτήσεις από 7 διαφορετικές περιοχές, μεταξύ των οποίων οι Κυκλάδες και η Χίος.

Αναλυτικά:

 

  1. Ως προς την κατανομή φύλου

 

Υπάρχει μια σχετική ισορροπία στην εκπροσώπηση γυναικών-ανδρών (53-47), ωστόσο εδώ υπάρχει μια αναντιστοιχία με την στατιστική απεικόνιση του εκπαιδευτικού πληθυσμού, όπου οι γυναίκες κυριαρχούν με υψηλότερα ποσοστά (στην ιδιωτική εκπαίδευση η αναλογία είναι περίπου 65-35 με βάση την πρόσφατη έρευνα του Κλαδικού μας Ινστιτούτου).

 

Αναλυτικά:

 

Την επόμενη εβδομάδα, πριν γίνει η επιλογή, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής με τους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να αναπτυχθούν τα βασικά σημεία του προγράμματος καθώς και οι λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσουμε.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img