ΑρχικήΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βροντοφώναξαν: "Αύξηση μισθών τώρα, δεν...

Εκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βροντοφώναξαν: “Αύξηση μισθών τώρα, δεν πάει άλλο”

- Advertisement -spot_img

Δυναμικό παρών έδωσαν στην σημερινή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση συνάδελφοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που δίνουν τη μάχη για αξιοπρέπεια και επιβίωση. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία εκπαιδευτικών που κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών. Στις 3 μ.μ. αντιπροσωπεία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ (την Ομοσπονδία μας θα εκπροσωπήσει ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλέκος Γούλας) θα συναντήσει τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και θα του θέσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Σε μια εποχή που το κύμα της ακρίβειας καλπάζει, που η ενεργειακή κρίση προκαλεί αβεβαιότητα, που η αισχροκέρδεια των εκλεκτών  χτυπάει “κόκκινο”, το μήνυμα που έλαβε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση είναι ηχηρό. Έρχεται, δε, λίγες ημέρες μετά τις μεμονωμένες, προεκλογικές παροχές σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων, προκαλώντας την εύλογη οργή των εργαζόμενων στην Παιδεία και στην Υγεία που έδωσαν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν, ειδικά την περίοδο της πανδημίας ανοιχτά τα σχολεία και τις μονάδες υγείας.

Το κύμα αγανάκτησης για τις συνθήκες ανέχειας στις οποίες ζουν οι εκπαιδευτικοί θα δυναμώνει με το πέρασμα του χρόνου. Ειδικά στο χώρο μας, στην ιδιωτική εκπαίδευση, η προκλητική και προνομιακή μεταχείριση των επιχειρηματιών έχει προκαλέσει την πιο μεγάλη αναδιανομή πλούτου από εργαζόμενους σε εργοδότες στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Στα ιδιωτικά σχολεία οι εργοδότες από το 2012 και μετά κερδίζουν εις βάρος μας 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σε φροντιστήρια και σε κέντρα ξένων γλωσσών από το 2012 και μετά, όταν και κατέρρευσαν οι συλλογικές συμβάσεις, οι απολαβές των εκπαιδευτικών μειώθηκαν μέχρι και κατά 70%, όταν οι απώλειες μαθητών δεν ξεπέρασαν ποτέ το 10%.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσει η πολιτική μάχη για επαναφορά του μισθολογίου στα προ 2012 επίπεδα για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων για τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ, για έναν νέο, συνολικό, δίκαιο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Παλεύουμε για την αξιοπρέπειά μας. Για ένα καλύτερο αύριο για την εκπαίδευση, την κοινωνία, τις νέες γενιές.

Δείτε εδώ το συνολικό πλαίσιο των αιτημάτων μας

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img