ΑρχικήΕιδήσειςEKTAKTH EΙΔΗΣΗ - ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ: ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ...

EKTAKTH EΙΔΗΣΗ – ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ: ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Με την αφορμή της έκθεσης σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, ενημερώνουμε ότι σε σχέση με την προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν υπάρχει, εκ πρώτης ανάγνωσης, καμιά διαφοροποίηση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Μόνη εκκρεμότητα να διευκρινιστεί τι θα ισχύσει με τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Ωστόσο, επειδή προέκυψαν κάποια ερωτήματα, διευκρινίζουμε στους συναδέλφους, ιδιαίτερα σε όσους δεν παρακολουθούν στενά τα της Ομοσπονδίας, τα ακόλουθα:
• Η ΟΙΕΛΕ έχει κληθεί να συμμετάσχει στο διάλογο για το νέο σύστημα και θα καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της, όπως άλλωστε πράττει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το χώρο της Παιδείας.
• Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης της προϋπηρεσίας που διανύεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως δημόσιας υπηρεσίας. Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες με σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων. Επομένως, το πλαφόν αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας που προβλέπει το νέο σύστημα αφορά και στην προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του ζητήματος, επισυνάπτουμε σχετικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας για την προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img