ΑρχικήΑνακοινώσειςEKTAKTH EIΔΗΣΗ: ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ...

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΠΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

- Advertisement -spot_img

images_1_1Ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Βεντήρης ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και εκπροσώπους του ΣΔΚΦΕ (του Συλλόγου Καθηγητών των Αρσακείων Σχολείων) που επισκέφτηκαν το γραφείο του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πρακτικές της διοίκησης της Φ.Ε., ότι η εκδικητική καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Σχολείων για την οποία είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ και στην οποία αναφέρεται χθεσινή ερώτηση 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας διαβιβάστηκε χθες στο ΚΥΣΠΕ (Ε.Π.: 210/13-11-2014) . Η διαβίβαση της καταγγελίας έγινε, σύμφωνα με το Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για να απολυθεί εκπαιδευτικός με οργανική θέση σε ισότιμο σχολείο. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν. 682/77 η απόλυση εκπαιδευτικού από ισότιμο σχολείο μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας έπειτα από κατάθεση γνώμης του ΚΥΣΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποδεικνύει ότι η διοίκηση της Φ.Ε. κινείται παράνομα, περιφρονώντας την κείμενη νομοθεσία. Αποδεικνύει, επίσης, ακόμη και στον πλέον αδαή ότι γνωστοί επιχειρηματίες της εκπαίδευσης έδωσαν μάχη για να αποσυρθεί ο έλεγχος των υπηρεσιακών συμβουλίων από τις καταγγελίες σύμβασης και τις προσλήψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ώστε να εγκαθιδρυθεί στα ιδιωτικά σχολεία ο Μεσαίωνας και ο νόμος της ζούγκλας. Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση και θα υπάρχει ενημέρωση για όποια εξέλιξη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img