ΑρχικήΕιδήσειςΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

- Advertisement -spot_img

Σε επικοινωνία μας σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας για το φλέγον ζήτημα της επανυποβολής δηλώσεων για την Εργάνη, υπήρξε η ενημέρωση ότι θα εκδοθεί νέα απόφαση που «θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και θα προβλέπει τις νέες υποβολές».

Το ζήτημα αυτό αφορά στην αναγκαιότητα, ή μη επανυποβολής των δηλώσεων εργοδοτών και εργαζόμενων στην Εργάνη μετά την έκδοση της ΚΥΑ. Είναι γεγονός ότι η διατύπωση  στο άρθρο 4, παρ. 2 της Απόφασης είναι ασαφής και έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε εργατολόγους, λογιστές επιχειρήσεων και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε απόγνωση. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για το ζήτημα.

Τέλος, εκκρεμεί το ζήτημα που αφορά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται σε πολλούς εργοδότες (πχ σε τρία φροντιστήρια) και που δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στην Εργάνη, εάν έστω και ένας εργοδότης δεν έχει δηλώσει αναστολή. Έχουμε επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας το ζήτημα και την ακραία αδικία που προκαλείται, καθώς ο εκπαιδευτικός υποχρεώνεται να ζήσει αυτό το διάστημα με την καταβολή των ελάχιστων ωρών της ενεργής σύμβασης που συνήθως πρόκειται για ποσό κάτω των 100 ευρώ.

Ελπίζουμε να έχουμε νεότερα και για τα δύο ζητήματα το συντομότερο δυνατόν. Η ΟΙΕΛΕ θα συνεχίσει τις ενέργειές της και θα ενημερώσει τους αγωνιούντες συναδέλφους μας, όταν θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img