ΑρχικήΕιδήσειςΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

- Advertisement -spot_img

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Με ξαφνική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών δίνει νέα παράταση μέχρι την Παρασκευή 23/10 για την εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, λίγοι πλέον αμφιβάλλουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης, όπως διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες από συνεχείς δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ο οποίος διατυπώνει την άποψη ότι ο ΦΠΑ πρέπει να επιβληθεί στα ιδιωτικά σχολεία. Επομένως, η νέα παράταση δόθηκε ώστε να υπάρξει επικοινωνιακή διαχείριση της ανακοίνωσης για την επιβολή του μέτρου την ερχόμενη εβδομάδα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν, αλλά και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις στις προγραμματικές δηλώσεις, προχωρεί στην επιβολή ενός μέτρου που θα προκαλέσει οδυνηρές συνέπειες σε χιλιάδες γονείς και μαθητές. Θα αποτελέσει, δε, εφιάλτη για εκατοντάδες εργαζόμενους  που είτε θα χάσουν τη δουλειά τους, είτε θα υποστούν δραματική βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους. Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς ετοιμάζεται να λάβει ένα τέτοιο μέτρο χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο με τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από τις συνεχείς αναβολές, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, της συνάντησης του κ. Φίλη με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Η ΟΙΕΛΕ, εν όψει των δυσμενών αυτών εξελίξεων, θα ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης με το Σύλλογο Γονέων, πιθανόν τη Δευτέρα, για συντονισμό δράσης. Την Τρίτη θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. για να συζητηθεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων του κλάδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img