ΑρχικήΑνακοινώσειςΈκτακτο: Ενημέρωση για τους συναδέλφους που δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα...

Έκτακτο: Ενημέρωση για τους συναδέλφους που δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα για την αναστολή των συμβάσεων μηνός Μαΐου

- Advertisement -spot_img

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε πολλά μηνύματα συναδέλφων, κυρίως σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που δεν έχουν λάβει το επίδομα για την αναστολή των συμβάσεων τους το Μάιο, αν και έχει παρέλθει η ημερομηνία καταβολής.

Επειδή μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εργασίας σε σωρεία θεμάτων δεν δείχνει πρόθεση στήριξης των εργαζόμενων (χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ζητήματα της ψευδούς εποχικότητας μέσω της οποίας απολύονται παράνομα πολλοί συνάδελφοί μας και του ασφαλιστικού κενού, ζητήματα για τα οποία έχουμε κάνει παρεμβάσεις χωρίς απάντηση), η ΟΙΕΛΕ επικοινώνησε σήμερα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ατομικών Ρυθμίσεων του Υπ. Εργασίας κ. Β. Τσιώλη, η οποία μας ανέφερε ότι το επίδομα έχει καταβληθεί στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων και ότι η μη καταβολή αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις που κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε μη υποβολή (ή μη ορθή υποβολή) στοιχείων από τον εργοδότη για την αναστολή σύμβασης των εργαζόμενων.

Η κ. Τσιώλη ζήτησε από την Ομοσπονδία να συγκεντρωθούν ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν έχουν λάβει το επίδομα, αν και οι συμβάσεις τους βρίσκονταν σε αναστολή για ολόκληρο το Μάιο, ή μέρος του μήνα και να αποσταλούν στην υπηρεσία της για περαιτέρω διερεύνηση. Επομένως, παρακαλούμε τους συναδέλφους να μας στείλουν στο mail oieleomospondia@gmail.com με τίτλο «Μη καταβολή επιδόματος» τα στοιχεία τους και τα στοιχεία της εκπαιδευτικής μονάδας στην οποία εργάζονται για να τα προωθήσουμε στο Υπουργείο Εργασίας. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Υπουργείου στους συναδέλφους, θα υπάρξει πολιτική και νομική παρέμβαση της Ομοσπονδίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img