ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΚΤΑΚΤΟ: Επεκτείνεται η καταβολή του επιδόματος της Εργάνη στους συναδέλφους με πολλαπλούς...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεκτείνεται η καταβολή του επιδόματος της Εργάνη στους συναδέλφους με πολλαπλούς εργοδότες των οποίων οι «ενεργές» ώρες φτάνουν το 50% (μέχρι σήμερα όριο ήταν το 30%) του συνόλου του εβδομαδιαίου ωραρίου τους

- Advertisement -spot_img

Σημαντική εξέλιξη για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς εργοδότες, των οποίων οι ώρες   στον «ενεργό» (ή «ενεργούς») εργοδότη-ες υπερβαίνουν το 30% του συνόλου των εβδομαδιαίων ωρών και που μέχρι σήμερα δεν δικαιούνται το επίδομα της Εργάνη. Με τροποποίηση της ΚΥΑ 16073/287/22.4.2020, το επίδομα δικαιούνται πλέον όσων οι ενεργές ώρες φθάνουν μέχρι το 50% του συνόλου των ωρών. Πιο συγκεκριμένα, στην τροποποίηση αναφέρεται ότι:

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, (στην αρχική υπουργική απόφαση ήταν για 30%) των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Θα αναμένουμε την έκδοση της ρύθμισης για να δούμε πότε θα μπορούν οι συνάδελφοι να καταθέσουν δηλώσεις και πότε αναμένεται η καταβολή του επιδόματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ είχε, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους που τάχθηκαν αρωγοί στην κοινή μας προσπάθεια, προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, προκειμένου να δικαιωθούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με πολλαπλούς εργοδότες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img