ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΚΤΑΚΤΟ: Τι να κάνουν εκπαιδευτικοί (ιδίως μητέρες...) που έχουν αδυναμία παροχής υπηρεσιών...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι να κάνουν εκπαιδευτικοί (ιδίως μητέρες…) που έχουν αδυναμία παροχής υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης αύριο

- Advertisement -spot_img

Προ ολίγου ανακοινώθηκε η (απαράδεκτη και αυστηρά επικοινωνιακού χαρακτήρα) απόφαση του ΥΠΑΙΘ να γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Αττικής που κλείνουν λόγω καιρού.

Με τη χθεσινή μας ανάρτηση επισημαίναμε ότι αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές και πολλούς συναδέλφους για λίγους υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και φροντίδας των τέκνων τους (ιδίως των μικρότερων). Ήδη πολλοί συνάδελφοι σε απόγνωση επικοινωνούν μαζί μας και μας ενημερώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να παρέχουν αύριο τηλεκπαίδευση. Τα σχολεία πιθανόν να μην είναι προσβάσιμα, έχουν παιδιά που πρέπει κι αυτά να παρακολουθήσουν μάθημα και οι συσκευές στο σπίτι είναι συγκεκριμένες (το δε δίκτυο σε πολλά σπίτια δεν μπορεί να σηκώσει τόσες συνδέσεις) ή έχουν πολύ μικρά παιδιά που αύριο δεν θα πάνε σε βρεφικό σταθμό και δεν υπάρχει κάποιος να τα φροντίσει. Μάλιστα, σε μια περίπτωση σχολείου στην Αττική όπου εκπαιδευτικός εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό της/του για την αυριανή ημέρα, ο ιδιοκτήτης την απείλησε με απόλυση.

Συμβουλεύουμε, μετά από συνεννόηση με το νομικό μας επιτελείο, συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, να ζητήσουν από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας κανονική άδεια για σοβαρότατο λόγο, ώστε να προωθηθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, βάσει των προβλεπόμενων στο άρθρο 35, παρ, 1 του Ν. 682/77 που ορίζει ότι:

Άρθρον 35 Αδειαι – Αναπλήρωσις
1. Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί των ιδιωτικών σχολείων δικαιούνται εις εξαιρετικάς περιπτώσεις, 10ημέρου κανονικής αδείας μετά πλήρων αποδοχών κατά την διάρκειαν του διδακτικού έτους.
Αι κανονικαί αύται άδειαι χορηγούνται υπό των οικείων Επιθεωρητών, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και εκτιμήσεως των λόγων ένεκα των οποίων επιβάλλεται η χορήγησις, μετά προηγουμένην γνωμάτευσιν του διευθυντού και του ιδιοκτήτου του σχολείου.

 

Στην αίτηση οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξηγούν το λόγο αδυναμίας μη παροχής τηλεκπαίδευσης (αριθμό τέκνων στο σπίτι, ηλικία τέκνων, ασθένεια τέκνων, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφισβήτησης το δίκαιο του αιτήματος. Η ΟΙΕΛΕ προειδοποιεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ιδιωτικά σχολεία που θα αρνηθούν να εισηγηθούν θετικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ιδίως εάν οι περιπτώσεις αφορούν σε μητέρες με σοβαρότατο ζήτημα εποπτείας μικρών/ασθενών τέκνων.

Ιδού που οδηγεί η αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τους εκπαιδευτικούς και για την εκπαιδευτική διαδικασία εν γένει. Η Ομοσπονδία προειδοποίησε και πρότεινε εναλλακτικές, όπως πιστεύουμε ότι έχουν πράξει και οι συλλογικότητες των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Δυστυχώς, στο βωμό εξυπηρέτησης του γονέα-ψηφοφόρου-πελάτη, το παιδί, η εκπαιδευτική διαδικασία, ο εκπαιδευτικός και οι ανάγκες του δεν λαμβάνονται υπόψιν. 

ΥΓ Ελπίζουμε ότι η σπουδή που έδειξαν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ για να δώσουν εντολή τηλεκπαίδευσης για αύριο να συνοδεύεται με ταυτόχρονη εγγύηση ότι το δίκτυο για τα δημόσια σχολεία (τα ιδιωτικά έχουν δικές τους πλατφόρμες) θα λειτουργήσει άψογα και χωρίς προβλήματα….

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img