ΑρχικήΑνακοινώσειςΕνημέρωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του...

Ενημέρωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Pierce College στο νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό του εκπαιδευτηρίου

- Advertisement -spot_img

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, παρουσία μεγάλου αριθμού συναδέλφων, η “παρθενική” ενημέρωση των εκπαιδευτικών του νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου Γ. Παρίση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι είναι σημαντικό ένα σχολείο που διαθέτει μια ισχυρή κοινότητα εκπαιδευτικών και έχει καλές εργασιακές σχέσεις να επεκτείνεται αποκτώντας μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως χάρη στη σκληρή δουλειά των συναδέλφων.  Ευχήθηκε να συνεχίσει η διοίκηση την πολιτική σεβασμού στα δικαιώματα των εργαζόμενων και εξήρε την  δουλειά που έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου. Υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία θέλει τα ιδιωτικά σχολεία να βρίσκονται στην αιχμή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, αλλά ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να πάψει η εργοδοτική ασυδοσία και η βάναυση εκμετάλλευση που λαμβάνει χώρα σε μεγάλο τμήμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του Δημοτικού που ήταν όραμα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου. Μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου που περιλαμβάνουν την επικοινωνία με τη διοίκηση, τις παρεμβάσεις σε όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής, την ενημέρωση των συναδέλφων για ευρύτερα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά ζητήματα και τη στενή συνεργασία με την ΟΙΕΛΕ. Εξέφρασε, δε, την ευχή οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού του Pierce να γίνουν σύντομα μέλη του Συλλόγου και να λάβουν ενεργά μέρος στη διοίκησή του.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για τις πρώτες τους εντυπώσεις από το σχολείο, περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις εμπειρίες τους από προηγούμενα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής στα οποία κάποιοι εργάζονταν και έκαναν ερωτήσεις για σημαντικά νομοθετικά ζητήματα, όπως πχ η τηλεργασία και η ψηφιακή αποσύνδεση στα οποία απάντησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου.

Συνάδελφοι, καλώς ορίσατε στον κλάδο μας και καλή συνέχεια!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img