ΑρχικήΑνακοινώσειςΈντονη ανησυχία της ΟΙΕΛΕ για τις διοικητικές αλλαγές σε ελληνογαλλικά σχολεία –...

Έντονη ανησυχία της ΟΙΕΛΕ για τις διοικητικές αλλαγές σε ελληνογαλλικά σχολεία – Επιστολή της Ομοσπονδίας σε διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό των Jeanne d’ Arc και Saint Joseph

- Advertisement -spot_img

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τις Διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ελληνογαλλικών Σχολών Jeanne d’ Arc και Saint Joseph, εκδηλώνοντας τη βαθιά της ανησυχία για διοικητικές αλλαγές που ενδέχεται να αλλοιώσουν την κοινωνική φυσιογνωμία και το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον των σχολείων αυτών:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορούμαστε για αλλαγές στη διοικητική δομή των σχολείων σας οι οποίες ενδέχεται να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία, το αρμονικό παιδαγωγικό κλίμα και την αντίληψη ομαλής συνεργασίας διοίκησης-εκπαιδευτικών σε αυτά.

Μέχρι σήμερα τα ελληνογαλλικά σχολεία θεωρούνται όαση στο δύσκολο τοπίο της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δεν υπέκυψαν την τελευταία δεκαετία στις ελκυστικές σειρήνες της εμπορευματοποίησης, προτιμώντας να επενδύσουν στους εκπαιδευτικούς με σεβασμό στην προσωπικότητα και στα εργασιακά τους δικαιώματα. Η στάση αυτή τα βοήθησε να περάσουν τον κάβο της κρίσης με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Η Ομοσπονδία μας έχει σταθεί στο πλάι των σχολείων αυτών, γνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά. Δεν θα επιτρέψουμε όμως αλλαγές που θίγουν θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας, αλλαγές οι οποίες σε βάθος χρόνου θα αποβούν εις βάρος των σχολείων επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. Αποτελεί, άλλωστε, επιστημονική παραδοχή που αποδέχονται ακόμη και συντηρητικοί θεσμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, ότι ένα σχολείο μακροημερεύει όταν οι εκπαιδευτικοί του είναι χαρούμενοι, ασφαλείς και παιδαγωγικά αυτόνομοι.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img