ΑρχικήΑνακοινώσειςΕντυπωσιακή η επετειακή εκδήλωση της Λεοντείου Σχολής Αθηνών για τα 200 χρόνια...

Εντυπωσιακή η επετειακή εκδήλωση της Λεοντείου Σχολής Αθηνών για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας

- Advertisement -spot_img

Λιτή και ταυτόχρονα άκρως εντυπωσιακή η επετειακή εκδήλωση της Λεοντείου Σχολής Αθηνών (γνωστής και ως Λεοντείου Πατησίων) για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους. Η εκδήλωση αυτή ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη χρονιά, αλλά η υγειονομική κρίση δεν επέτρεψε στο σχολείο να πραγματοποιήσει αυτό το αφιέρωμα με τον τρόπο που ήθελε. Η αναμονή όμως άξιζε τον κόπο.

Η παράσταση γεφύρωσε δύο στιγμές του σύγχρονου ελληνισμού, το θρίαμβο της Ανεξαρτησίας  και το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι post modern αφηγήσεις εναλλάσσονταν με υπέροχα χορωδιακά κομμάτια, μικρά δρώμενα, καταπληκτικά οπτικοακουστικά εφέ.

Έβλεπε κανείς στα πρόσωπα των θεατών την έκπληξη για μια παράσταση τόσο επαγγελματική και ποιοτική που πολύ δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος ότι θα μπορούσε να την παρουσιάσει ένα σχολείο. Πόσο μάλλον όταν ο χρόνος προετοιμασίας των συντελεστών ήταν μόλις 15 ημέρες!

Δεν ήταν όμως απλά μια άρτια παράσταση. Το περιεχόμενό της απέπνεε έναν γνήσιο πατριωτισμό, χωρίς εθνικιστικές κορώνες και με έντονο το στοιχείο της εθνικής αυτοκριτικής.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον εμπνευστή της εκδήλωσης, τον Γενικό Διευθυντή κ. Χρήστο Νάκη, και τη Διοίκηση του σχολείου που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. 

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην ψυχή της εκδήλωσης, την παραγωγό και συντονίστρια Πατρίτσια Απέργη που δικαιολογημένα συγκέντρωσε τα συγχαρητήρια των παριστάμενων για την εκπληκτική δουλειά της.

Μπράβο αξίζουν στους συμμετέχοντες συναδέλφους μας που απέδειξαν τι μπορεί να κάνει ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός, όταν υπηρετεί σε ένα σχολείο που τον σέβεται, που του δίδει κίνητρα, ελευθερία και παιδαγωγική αυτονομία. Πολλά μπράβο, επίσης, στους μαθητές, στους αποφοίτους, στους γονείς και στην πολιτιστική ομάδα της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, ενός εκ των ιδιωτικών σχολείων που, κόντρα στους καιρούς, εξακολουθεί να λειτουργεί ως μια αρμονική εκπαιδευτική κοινότητα, ως κοιτίδα αγωγής και πολιτισμού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ, ο Πρόεδρος Γ. Χριστόπουλος και το μέλος του ΔΣ Γεωργία Γιώτη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img