ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ;) ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ κ. ΧΑΣΑΠΗ –...

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ;) ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ κ. ΧΑΣΑΠΗ – 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ…

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την φημολογούμενη παραίτηση (ή μήπως απομάκρυνση;) του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ, αναδημοσιεύουμε κείμενο που είχε αναρτήσει 6 μήνες πριν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ για τον εν λόγω σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως εάν τότε οι κυβερνώντες είχαν ακούσει, πολλά δεινά που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας να είχαν αποφευχθεί.

27 Aπριλίου 2015

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Δέχθηκα χθες πολλά ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Χασάπη σε ΔΣ ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Το άρθρο έθετε το ζήτημα του κατά πόσον είναι συμβατό κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας σε κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει ως προτεραιότητα τη δημόσια εκπαίδευση να συμμετέχει στα κοινά ιδιωτικού σχολείου.

Ξεκαθαρίζω τη θέση μου. Δεν θεωρώ μείζον ζήτημα τη συμμετοχή του εν λόγω στο ΔΣ ενός ιδιωτικού σχολείου, το οποίο μάλιστα έχει δεκαετίες προσφοράς ποιοτικής εκπαίδευσης και αγωγής στην αθηναϊκή κοινωνία. Άλλωστε θα ήμουν ο τελευταίος που θα δαιμονοποιούσε άκριτα συλλήβδην την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η προσωπική μου ένσταση για τις δραστηριότητες του κ. Χασάπη έγκειται στη συμμετοχή του στην αξιολόγηση των Κολλεγίων. Είναι, εκτιμώ, αξιοπερίεργο να συμμετέχει στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στέλεχος που έχει αξιολογήσει θετικά εκπαιδευτικούς οργανισμούς που συχνά παραβιάζουν βάναυσα τη νομιμότητα. Θυμίζω, άλλωστε, ότι το κυβερνών κόμμα έχει πολλάκις στο παρελθόν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του σε πρακτικές των Κολλεγίων και στην ισοτίμηση των τίτλων τους με τα δημόσια πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.

Αν, επομένως, για κάτι θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Χασάπης, είναι η δράση του που σχετίζεται με την αξιολόγηση των Κολλεγίων. Θα περιμένω και εγώ με ενδιαφέρον την τοποθέτησή του.

(Για την ιστορία, τοποθέτηση για το θέμα από τον κ. Χασάπη δεν έγινε ποτέ και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν εξέτασε το ζήτημα…)

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img