ΑρχικήΕιδήσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΠΤΗΣ ΜΚΟ ECNAIS

- Advertisement -spot_img

Ο  Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, με αφορμή άρθρο του «Πρώτου Θέματος» με συνέντευξη του Προέδρου του ECNAIS, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου μέσου κ. Θέμο Αναστασιάδη:

 

ΠΡΟΣ

Τον εκδότη της Εφημερίδας και της ηλεκτρονικής σελίδας «Πρώτο Θέμα»

κ. Θ. Αναστασιάδη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • Τον συντάκτη του «Πρώτου Θέματος» κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο
  • Την εκπαιδευτική συντάκτρια του «Πρώτου Θέματος»

κ. Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

 

 

Κύριε Αναστασιάδη,

Την Παρασκευή, 3/6, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας συνέντευξη του «Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ενώσεων Ανεξάρτητων Σχολείων» Simon Steen. Οφείλω να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

  • Η Οργάνωση του κ. Steenισχυρίζεται ψευδώς ότι αποτελεί «συμβουλευτικό μέλος» της Κομισιόν. Ο εν λόγω λοιπόν, που με περισσό θράσος εγκαλεί μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για καταστρατήγηση των ευρωπαϊκών θεσμών και κανόνων, είναι εκπρόσωπος μιας Μ.Κ.Ο. με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έγγραφό της αποκαλύπτει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται επιπλέον ότι η οργάνωσή του δεν θα έπρεπε να εκπροσωπεί θεσμικά εργοδοτικές ενώσεις, λόγω του διακηρυγμένου της στόχου (την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος). Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. εξαπατά συνειδητά – και το τελευταίο χρονικό διάστημα συστηματικά – την ελληνική κοινή γνώμη, τον πολιτικό κόσμο της χώρας και τα ΜΜΕ.
  • Ο κ. Steenστη συνέντευξή του ψεύδεται για τα της νομοθεσίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση με σκοπό την παραπληροφόρηση του κοινού.

Η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε χθες αναλυτικό Δελτίο Τύπου για το ζήτημα, το οποίο και επισυνάπτω. Ελπίζω, μετά από τη μελέτη της ανακοίνωσής μας, να προβείτε σε αποκατάσταση της πραγματικότητας σε σχέση με την εν λόγω Μ.Κ.Ο. και τον επικίνδυνο ρόλο της.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

 

 

Μιχάλης Κουρουτός

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img