ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ e-sos

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ e-sos

- Advertisement -spot_img

Προς τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας esos κ. Σ.  Σιακαβάρα

Το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ είχε αποφασίσει να μην σταλεί πλέον νέα διαμαρτυρία στη σελίδα σας για τη μη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ωστόσο, στην κρίσιμη και δύσκολη αυτή περίοδο αισθάνθηκα την υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων ρωτούν για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η ιδιότυπη  φίμωση των ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας στο e-sos, κυρίως όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τους εργοδότες της εκπαίδευσης, να «σπάσω» αυτή τη στάση.

Δεν είμαι δημοσιογράφος για να σας κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας. Ως δάσκαλος, όμως, και ως ενεργός πολίτης, έχω την απαίτηση από τα ΜΜΕ που ενεργοποιούνται στο χώρο μας, ανεξαρτήτως των πολιτικών ή των οικονομικών τους δεσμεύσεων, να φιλοξενούν όλες τις απόψεις. Σε κάποιες περιπτώσεις το πράττατε, έστω και με κρύα καρδιά. Βάζατε τις ανακοινώσεις των εργοδοτικών οργανώσεων (έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στη συντεχνία των φροντιστηριαρχών…) στην κορυφή της είδησης και θάβατε στον πάτο τη θέση της ΟΙΕΛΕ. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι τηρούσατε τη στοιχειώδη δεοντολογία.

Η κάλυψη, όμως, του εκπαιδευτικού γεγονότος που απασχόλησε μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα, από εσάς ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, χαμένη στα ψιλά της ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα (ή μάλλον με στόχο) να μην τη δει κανείς. Πρόκειται για την επίσημη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης για την άθλια κατάσταση σε μεγάλο μέρος φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, όπου οι επιχειρήσεις αυτές εικονικά αναστέλλουν τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών, τους στέλνουν στην Εργάνη, ενώ τους επιβάλλουν τη διαδικτυακή εργασία. Με τον τρόπο αυτό ενώ εισπράττουν δίδακτρα, δεν πληρώνουν μισθούς, δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και παίρνουν την έκτακτη εισφορά ενίσχυσης του κράτους. Την αδιανόητη αυτή ενέργεια των συγκεκριμένων ιδιοκτητών χαρακτηρίσαμε ως «χυδαίο τζακ ποτ» στην πλάτη των κρατικών ταμείων, των γονέων και των εργαζόμενων.

Και αντί να υπάρξει έστω μια μικρή αναφορά στην είδηση αυτή, εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είδαν σήμερα στη σελίδα σας το θλιβερό κείμενο/απάντηση της ΟΕΦΕ στην καταγγελία μας που, αντί να τραβήξει το αυτί των μελών της που παρανομούν και να δώσει ένα μήνυμα σεβασμού στην κοινωνία, κατηγορεί την ΟΙΕΛΕ για …ιδεοληψία (προφανώς είναι ιδεοληπτικό να τηρεί κάποιος τη νομιμότητα). Βέβαια, ενώ το άρθρο σας έχει τίτλο «Απάντηση της ΟΕΦΕ στην ΟΙΕΛΕ» δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά στα κείμενα της Ομοσπονδίας. Δεν μου κάνει εντύπωση. Όσα αληθή αναφέρει, προφανώς ενοχλούν, όχι μόνο τους εργοδότες, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στην άμεση σφαίρα επιρροής τους. Ταυτόχρονα (κι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα) αποδεικνύετε ότι ως μέσο, όχι μόνο φιμώνετε την αλήθεια, αλλά επί της ουσίας καθαγιάζετε τις πρακτικές αυτές πολλών εργοδοτών μένοντας έκθετοι στα μάτια των εκπαιδευτικών, ιδίως αυτών που εδώ και πολλά χρόνια υποφέρουν στους χώρους εργασίας από τους δυνάστες τους.

Θα αναμένω ως πράξη στοιχειώδους ευαισθησίας και τήρησης της δεοντολογίας να αναρτήσετε τόσο το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ όσο και την σημερινή μας ανακοίνωση για το κείμενο της ΟΕΦΕ που σας επισυνάπτονται.

 

Μιχάλης Κουρουτός

Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img