ΑρχικήΑνακοινώσειςΕπιτέλους στη Βουλή η ντροπιαστική κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με ερώτηση της...

Επιτέλους στη Βουλή η ντροπιαστική κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με ερώτηση της Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Τόνιας Αντωνίου στην Υπουργό Παιδείας!

- Advertisement -spot_img

Μετά από μακρόχρονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας να αναδείξει την άθλια κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, το θέμα έρχεται επιτέλους στη Βουλή με ερώτηση της Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Τόνιας Αντωνίου προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως που συνυπογράφουν οι κ.κ. Κεγκέρογλου και Μπιάγκης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναδεικνύεται η συγκλονιστική κατάσταση εργασιακής εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης εκατοντάδων συναδέλφων νηπιαγωγών που υπηρετούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, κυρίως στα συνοικιακά που δύσκολα ελέγχονται. Αναφέρονται τα ζητήματα των εξαντλητικών υπερωριών και μάλιστα σε καθήκοντα που δεν έχουν καμιά σχέση με τη δουλειά του εκπαιδευτικού (συνοδείες, καθάρισμα χώρων-τουαλετών, μαγείρεμα κ.λπ.), η επιστροφή χρημάτων του μισθού στο χέρι του εργοδότη και γενικώς η μη νόμιμη καταβολή αποδοχών, η μη έκδοση διοριστηρίων για εκπαιδευτικούς Αγγλικής που εργάζονται σε νηπιαγωγεία, η πλημμελής κρατική εποπτεία. Τονίζεται, δε, ότι η κατάσταση αυτή προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την απουσία σοβαρού ελέγχου της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση ως αποτέλεσμα της ψήφισης του Ν. 4713/2020 που έχει δώσει τη δυνατότητα ορισμένοι ιδιοκτήτες μέσω της απειλής της απόλυσης να έχουν επιβάλει συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Η Υπουργός ερωτάται τι σκοπεύει να κάνει για την ογκούμενη ανομία στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, για το μη διορισμό ορισμένων εκπαιδευτικών Αγγλικής αν και το μάθημα έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό πρόγραμμα της προσχολικής εκπαίδευσης και αν προτίθεται, μέσω διαβούλευσης, να προβεί σε αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Ελπίζουμε και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Μπορεί να μην αφορά τεράστιο αριθμό εργαζόμενων ώστε να «συγκινεί» κόμματα και ΜΜΕ, όμως πρόκειται για θέμα Παιδείας και μάλιστα για το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, την προσχολική αγωγή. Επισημαίνουμε, άλλωστε,  για μια ακόμη φορά ότι η υπερεξάντληση των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μικρών παιδιών.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img