ΑρχικήΑνακοινώσειςΕργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις...

Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις εκπαιδευτικές ανισότητες και ζητούν διαφάνεια στην έκδοση τίτλων των ιδιωτικών σχολείων

- Advertisement -spot_img

Η δημόσια πρόταση της ΟΙΕΛΕ για πιστοποίηση των τίτλων των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά και η στήριξη της πρότασης από τη ΓΣΕΕ έχουν ενεργοποιήσει Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η ψήφιση του νόμου Κεραμέως-σχολαρχών για την ιδιωτική εκπαίδευση που αποσύρει την ουσιαστική εποπτεία της πολιτείας από την εκπαιδευτική διαδικασία και αφήνει τους εκπαιδευτικούς βορρά στις ορέξεις των εργοδοτών τους, γεννά προϋποθέσεις αλλοίωσης βαθμολογιών και τίτλων σπουδών. Θύματα αυτής της κατάστασης θα είναι κατά κύριο λόγο τα παιδιά των μισθωτών, των ανέργων, των μη προνομιούχων που θα βρουν τις πόρτες της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης σφραγισμένες.

Ήδη έχουν εκδώσει ανακοινώσεις και επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Κατερίνης, ενώ μόλις λάβαμε αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα Εργατικά Κέντρα Ναυπάκτου και Καλαμάτας. Μάλιστα, το δελτίο τύπου που εξέδωσε το τελευταίο προκάλεσε τη μήνι τοπικού σχολάρχη, ο οποίος έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στα ΜΜΕ της περιοχής. Η αντίδρασή του είναι χαρακτηριστική της ανησυχίας των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι διαπιστώνουν πλέον ότι το νομοθέτημα-δώρο της Κεραμέως έχει προκαλέσει την οργή της κοινωνίας και ότι δεν έχει πολύ χρόνο ζωής.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ε.Κ. Ναυπάκτου (εδώ) και του Ε.Κ. Καλαμάτας(εδώ).

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img