ΑρχικήΑνακοινώσειςΕρώτηση 3 Βουλευτών του ΚΚΕ για την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων...

Ερώτηση 3 Βουλευτών του ΚΚΕ για την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα

- Advertisement -spot_img

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα. Ο Γ. Λαμπρούλης (Βουλευτής Λάρισας), Γ. Δελής (Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος) και Γ. Μαρίνος (Βουλευτής Εύβοιας) κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας από αυτήν ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης των τριών Βουλευτών του ΚΚΕ:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Για την αναστολή λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα

 

Εδώ και μερικούς μήνες διακόσιοι εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς και 1200 μαθητές και οι γονείς τους του Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου των Εκπαιδευτήριων Μ.Ν. Ράπτου βιώνουν ένα πρωτοφανές καθεστώς επισφάλειας και αβεβαιότητας εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναστείλει τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.   Μία απόφαση που απειλεί τις εργασιακές θέσεις του προσωπικού, τους οικογενειακούς προγραμματισμούς και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα σχολείο δεν μπορεί να κλείνει έτσι από τη μία στιγμή στην άλλη.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι η κατάσταση αυτή με βάση και τις εξελίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι απόρροια μιας όξυνσης του ανταγωνισμού συμφερόντων που ασφαλώς υπάρχουν σε ένα καθεστώς ελεύθερης αγοράς, που η παιδεία είναι εμπόρευμα, και που εν προκειμένω εκφράζονται μέσα από την επιθετική πλέον στάση τμήματος επιχειρηματικών και άλλων παραγόντων της πόλης με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Και σε αυτόν τον βωμό συνθλίβονται και δεν υπολογίζονται εργαζόμενοι, το έργο δεκάδων εκπαιδευτικών, οι αγωνίες και οι υπολογισμοί εκατοντάδων γονέων και πολύ περισσότερο τα ίδια τα παιδιά εκ των οποίων σημειωτέον ένα μέρος βρίσκεται στη χρονιά προετοιμασίας για τη “μάχη” των πανελλαδικών.

Ακριβώς αυτή την τάση υπηρετούν και προωθούν προκλητικά η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας.

Εδώ και τώρα η Υπουργός και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση να λάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να προστατευτούν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών και χωρίς καθυστέρηση να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι Βουλευτές

                                                                                               Λαμπρούλης Γιώργος

                                                                                                 Δελής Γιάννης

                                                                                                  Μαρίνος Γιώργος

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img