ΑρχικήΑνακοινώσειςEΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ...

EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -spot_img

syriza_mesa7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (οι κ.κ. Αθανασίου, Κουράκης, Φωτίου, Βαμβακά, Πάντζας, Αμανατίδης και Κανελλοπούλου) κατέθεσαν χθες στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για δύο περιπτώσεις εκδικητικών απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα Αρσάκεια Σχολεία και μάλιστα κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Πέραν, βέβαια του εκδικητικού χαρακτήρα των απολύσεων, σημειώνουμε ότι οι καταγγελίες σύμβασης είναι, εκτός των άλλων, παράνομες, διότι στα ισότιμα σχολεία, με βάση το άρθρο 37 του ν. 682/77, η απόφαση για απόλυση λαμβάνεται από τον Υπουργό Παιδείας μετά από κατάθεση γνώμης του ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ. Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις δεν τηρήθηκε καμιά νόμιμη διαδικασία και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με συνοπτικές διαδικασίες απέλυσε τις δύο εκπαιδευτικούς.

Η πρώτη καταγγελία σύμβασης αφορά την περίπτωση της εκπαιδευτικού Αυλακιώτου Κωνσταντίνας, ιδιωτικής εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70, η οποία απολύθηκε εκδικητικά μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας, δύο μόλις έτη πριν συνταξιοδοτηθεί. Για το ζήτημα της κ. Αυλακιώτου, η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη μετάθεσή της, είχε δικαιωθεί και εν συνεχεία απολύθηκε, επειδή «τόλμησε» να διεκδικήσει νόμιμα δικαιώματά της η Ομοσπονδία είχε εκδώσει δελτίο τύπου. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη δασκάλα του Αρσακείου Θεσσαλονίκης κ. Κασσάπη, η οποία απολύθηκε προς παραδειγματισμό των συναδέλφων της.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρονται αναλυτικά στις δύο παράνομες καταγγελίες σύμβασης, εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την έξαρση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιδίως σε ένα ιστορικό σχολείου του οποίου προΐσταται πρώην Υπουργός Παιδείας και ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να τους πληροφορήσει τι πρόκειται να κάνει για να ακυρωθούν οι καταγγελίες σύμβασης, για να μπει τάξη στο χάος ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία και εάν έχει απαντήσει σε ερωτήματα υπηρεσιών του σχετικά με τις σοβαρές ερρυθμίες στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε εδώ την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img