ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ...

ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

- Advertisement -spot_img

Παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος ορίζει ρητά πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συνάπτουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει από την ημέρα παροχής υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό και λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους από την πρόσληψή του, φαίνεται ότι κάποιοι σχολάρχες δεν διαβάζουν σωστά τις διατάξεις του νόμου ή αποφασίζουν κατά το δοκούν, με άλλα κριτήρια και όχι με κριτήριο την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης. Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε Αχαΐας, το Αρσάκειο Πάτρας είχε προβεί σε πρόσληψη τριών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ετήσιες συμβάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκριση από το Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής Π.Ε Αχαΐας επέστρεψε τις προτάσεις διορισμού και ζητά από την Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου, τονίζοντας ότι οι συμβάσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι διετείς.
Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αν σκεφτούμε ότι στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του κυρίου Μπαμπινιώτη οι παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας είναι διαχρονικά προσφιλής τακτική. Πολλάκις επιχειρήθηκε να εφαρμοστούν ακραία αντεργατικά μέτρα, όπως παραβιάσεις διατάξεων του νόμου 682/77 και επιβολή παράνομων συμβάσεων εργασίας.Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και στην Π.Ε. Β’ Αθηνών, όπου και εκεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επέστρεψε τις συμβάσεις. Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πως πολλοί σχολάρχες περιφρονούν τη νομιμότητα και επιχειρούν με κάθε τρόπο να λειτουργήσουν στο ημίφως, βασιζόμενοι είτε στο φόβο και την ανάγκη πολλών συναδέλφων να βρουν εργασία με οποιουσδήποτε όρους είτε στην δυσκολία ή και την απροθυμία των ελεγκτικών μηχανισμών και της διοίκησης να κάνουν σωστά τη δουλειά τους – κάτι που δεν συνέβη, βέβαια, στην περίπτωση που αναφέρουμε, αφού η αντίδραση της Διεύθυνσης Π.Ε Αχαΐας και Π.Ε. Β΄ Αθήνας ήταν άμεση. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ελέγχουμε και να καταγγέλλουμε κάθε παρατυπία ή παρανομία στα σχολεία μας, γιατί αλλιώς ο νέος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση θα μείνει στα χαρτιά.
Δείτε εδώτο έγγραφο της Π.Ε. Αχαΐας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img