ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ...

ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ) ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

- Advertisement -spot_img

Η προσπάθεια εκατοντάδων συναδέλφων (τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια) και η πίεση της ΟΙΕΛΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία απέδωσαν τελικά καρπούς. Εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι με πολλαπλούς εργοδότες λαμβάνουν το επίδομα της Εργάνη, ακόμη και αν ένας (ή περισσότεροι) από τους εργοδότες εμφανίζεται/ονται ενεργός/οί, με την προϋπόθεση οι «ενεργές» ώρες της σύμβασης να μην ξεπερνούν το 30% της συνολικής απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει ότι στην κατηγορία των εργαζόμενων που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, περιλαμβάνονται και:

θ) Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Για παράδειγμα:

Ιδιωτικός εκπαιδευτικός που έχει 4 εργοδότες και το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών του είναι 21 και στους 4, μπορεί να λάβει το επίδομα, αν οι ώρες της ενεργής (ή των ενεργών) συμβάσεών του δεν ξεπερνούν τις 6, δηλ. το 30% του συνόλου των ωρών των συμβάσεων.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και ανακουφίζει μεγάλο αριθμό ιδιωτικών εκπαιδευτικών με πολλαπλούς εργοδότες, κυρίως στο χώρο των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα ιδιωτικά ΙΕΚ, που απειλούνταν με εξαθλίωση.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από την Ομοσπονδία.

Δείτε την ΚΥΑ εδώ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img