ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ...

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ., ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!

- Advertisement -spot_img

Για όσους έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους, η δημοσιοποίηση της απομάκρυνσης  της Δ/ντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ιωάννας Χρήστου από τη θέση της είναι ένα ηχηρό καμπανάκι αφύπνισης.
Πριν από λίγες ημέρες η ΟΙΕΛΕ είχε δημοσιοποιήσει έγγραφο-εισήγηση της Δ/ντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς το ΚΥΣΔΕ, σύμφωνα με το οποίο το συμβούλιο θα όφειλε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα που απολύθηκε τελικά από το Κολλέγιο Αθηνών, επειδή συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Φυσικά, τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν εξέτασαν ποτέ την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης, παρά το γεγονός ότι η εισήγηση προερχόταν από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Φαίνεται, όμως, πως η έκδοση της εισήγησης ενόχλησε ιδιαίτερα τους πολιτικούς προϊστάμενούς της που δεν ανέχτηκαν την «απείθεια» και την «ανυπακοή» στελέχους της διοίκησης στον πραγματικό ηγέτη της εκπαίδευσης στη χώρα, τον Αλέξανδρο Σαμαρά.
Άλλωστε, ήταν η δεύτερη φορά που η Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έβαζε σε μπελάδες την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Με αναφορά της στον πρωθυπουργό  το Σεπτέμβριο του 2012 είχε χαρακτηρίσει  «προδήλως παράνομη ή αντισυνταγματική» (κατά τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, άρθρο 25,3) την εντολή του Υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου για περικοπή έως και 40% του μισθού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την οποία χαρίζονται στους ιδιοκτήτες 32 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και αφαιρούνται αντίστοιχα 28 εκατομμύρια από τους εκπαιδευτικούς και 20 από τα ασφαλιστικά ταμεία, ως συνέπεια της εφαρμογής της «Γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη» (ΝΣΚ 214/2012) για επιβολή του ενιαίου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Αναγκάστηκε, δε, να την προωθήσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για εφαρμογή  – σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 25, παρ. 3 του Υπαλληλικού Κώδικα – μετά από δεύτερη, κατεπείγουσα εντολή του Υπουργού Παιδείας.
Η κ. Χρήστου, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αποτελούσε μόνο στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της γνωστής ομάδας των σχολαρχών. Η ηγετική ομάδα του ΣΙΕΙΕ ζητούσε εδώ και καιρό μετ’ επιτάσεως την απομάκρυνσή της και τελικά το πέτυχε. Προάγγελος της απομάκρυνσης της κ. Χρήστου ήταν οι απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον της από το νομικό εκπρόσωπο του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χοϊδά στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της 28/11, ένα μήνα πριν την απομάκρυνσή της, με τις φράσεις «η κυρία ποια είναι και τι θέλει εδώ» και  «α, γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η κυρία Χρήστου, είναι αυτή που βγάζει όλες αυτές τις συνεχόμενες εγκυκλίους» (στη συνέχεια ο κ. Χοϊδάς ζήτησε την απομάκρυνσή της από το χώρο της συνεδρίασης!). Ένα ακόμα θεσμικό εμπόδιο για την εξάπλωση της ανομίας και της αυθαιρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία έχει αρθεί. Οι συνεχείς κυβερνητικές καταγγελίες του «διεφθαρμένου κράτους» αποδεικνύονται ορθές, μόνο που τη διαφθορά και την αδιαφάνεια προωθούν οι ίδιοι που μετατρέπουν το κράτος σε φέουδο ισχυρών, που χρησιμοποιούν τους θεσμούς ως όχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων και που στέλνουν εις το πυρ το εξώτερον όσους λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.
Η ΟΙΕΛΕ δεν θα παραμείνει αδρανής στο θεσμικό αυτό πραξικόπημα. Θα ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις να αναδείξουν στη Βουλή το πρωτοφανές σκάνδαλο διαπλοκής και αυθαιρεσίας που λαμβάνει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας. Ήρθε η ώρα να μάθει η ελληνική κοινωνία ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιλογές των κυβερνώντων, ποιων τα επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετούνται από τις παράνομες απολύσεις και απομακρύνσεις και από τις περικοπές μισθών και δώρων.

Δείτε εδώ την αναφορά της κ. Χρήστου στον Πρωθυπουργο τον Σεπτέμβριο του 2012
Δείτε εδώ την απόφαση μετακίνησης  της κ. Χρήστου.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img