ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ! ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ...

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ! ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Αθλιότητα και εργασιακός Μεσαίωνας σε ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας! Τους εξαθλιωμένους οικονομικά (επί πέντε μήνες απλήρωτους!) ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς απολύει η ιδιοκτησία της σχολής Καραβάνα.  Αναισθησία που δεν έχει προηγούμενο σε έναν – υποτίθεται – εκπαιδευτικό οργανισμό.

Την πρωτοφανή αυτή ιστορία πληροφορήθηκαν οι εκπρόσωποι του κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας που σήμερα επισκέπτονται τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε Λάρισα και Μαγνησία. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι ιδιοκτήτες  επικαλούμενοι «τη μη ύπαρξη νομοθεσίας» ενημερώνουν  μόνο τον ΟΑΕΔ και την Επιθεώρηση Εργασίας,  χωρίς ταυτόχρονα – ως οφείλουν – να ενημερώνουν το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες νομικές και πολιτικές ενέργειες προκειμένου να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από τις αρμόδιες πολιτικές αρχές της πολιτείας η πειθαρχική και ποινική δίωξη των ιδιοκτητών του σχολείου που έχουν ωμά παραβιάσει τόσο την εκπαιδευτική όσο και την εργατική νομοθεσία.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img