ΑρχικήΕιδήσειςΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυγή» Πέτρος Κατσάκος δημοσίευσε κείμενο, που αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα sites με τίτλο «Κάτω τα χέρια από τα κέρδη των ιδιωτικών σχολείων» και περιγράφει εξαιρετικά την κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ο κ. Κατσάκος αναφέρεται στις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ για τη σωρεία παρανομιών σε ορισμένα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απορεί για ποιο λόγο όσοι, την περίοδο που συζητούνταν το νομοσχέδιο Μπαλτά-Κουράκη, ή την περίοδο που γινόταν συζήτηση για το ΦΠΑ 23%, έβγαζαν πύρινους λόγους υπέρ των ιδιωτικών σχολείων, ενώ ποτέ δεν έβγαλαν λέξη για τη μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, το όνειδος των αναιτιολόγητων απολύσεων, τις διώξεις κατά των εκπροσώπων του κλάδου κ.λπ.
Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εκφραστές του «εκπαιδευτικού φιλελευθερισμού» ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των σχολαρχών και όχι για την ποιότητα της εκπαίδευσης, ή για τη νομιμότητα. Ο αρθρογράφος μιλά, τέλος, για ευθύνη και χρέος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα τη νομιμότητα στο χώρο και να προστατεύσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπό μεσαιωνικές συνθήκες στα σχολεία τους.
Διαβάστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Πέτρου Κατσάκου εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img