ΑρχικήΑνακοινώσειςΦιμώνουν τους «ανεπιθύμητους»; Συνάντηση ζητά η ΟΙΕΛΕ από την Υπουργό Παιδείας για...

Φιμώνουν τους «ανεπιθύμητους»; Συνάντηση ζητά η ΟΙΕΛΕ από την Υπουργό Παιδείας για τον αποκλεισμό της από το διάλογο για το νομοσχέδιο της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ ζητά άμεσα συνάντηση από την Υπουργό Παιδείας για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της από το διάλογο για το νομοσχέδιο της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι βασικοί άξονες του οποίου δημοσιοποιήθηκαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ενώ υποτίθεται ότι είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση. Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ και ιδιωτικών μονάδων τεχνικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι εκπρόσωποί της έχουν τεχνογνωσία για τα ζητήματα του χώρου, έχοντας συμμετάσχει επί σειρά ετών σε εγχώρια και διεθνή fora.

Προφανώς, όμως, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν πιστεύουν στον πολυφωνικό, δημοκρατικό διάλογο, όπως άλλωστε απέδειξαν και στην παρωδία διαλόγου για το νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου φορείς όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΑΣΓΜΕ αποκλείστηκαν γιατί υπήρχε ο φόβος ότι θα ασκήσουν κριτική στην Υπουργό Παιδείας. Έτσι και τώρα, η ΟΙΕΛΕ φιμώνεται, διότι η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως δεν ανέχονται την άλλη άποψη, την ώρα που έχουν κληθεί όλοι οι υπόλοιποι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι του χώρου.

Θα αναμένουμε την απάντηση της Υπουργού στην πρόσκλησή μας για διάλογο. Ήρθε η ώρα των αποδείξεων για όσους, τουλάχιστον στα χαρτιά, ισχυρίζονται ότι σέβονται τη δημόσια διαβούλευση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img