ΑρχικήΑνακοινώσειςΓκάφα ολκής του Συνδέσμου σχολαρχών: Η δήθεν χρηματοδότηση από τον …ΣΥΡΙΖΑ έγινε...

Γκάφα ολκής του Συνδέσμου σχολαρχών: Η δήθεν χρηματοδότηση από τον …ΣΥΡΙΖΑ έγινε με ΚΥΑ που υπογράφουν οι Π. Δούκας και Μ. Γιαννάκου από το 2005!

- Advertisement -spot_img

Η αποκάλυψη της ευθείας χρηματοδότησης της ΝΔ από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία στελεχών του ΣΙΣ και κυρίως η βαριά ήττα στο δημόσιο διάλογο που υπέστη το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση, εξανάγκασαν τον Σύνδεσμο των ιδιοκτητών να υποπέσει σε γκάφα ολκής, «ανακαλύπτοντας» δήθεν χρηματοδότηση της ΟΙΕΛΕ από τον …ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορούμε τους (επιεικώς…) άσχετους εκπροσώπους των σχολαρχών ότι η χρηματοδότηση της ΟΙΕΛΕ από ειδικό λογαριασμό που τροφοδοτείται κυρίως από εισφορές ιδιωτικών εκπαιδευτικών προβλέπεται εδώ και 43 (!) χρόνια από τον ιδρυτικό νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση (άρθρο 47, Ν. 682/77 και την τροποποίησή του με το άρθρο 22 του Ν. 3467/2006). Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδίδονται βάσει αυτών, η Ομοσπονδία μπορεί να χρηματοδοτηθεί για επιμορφωτικές εκδηλώσεις, έρευνες κ.λπ., φυσικά με διαφανείς διαδικασίες. Επισυνάπτουμε μια τέτοια Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2005 (βάσει της οποίας χρηματοδοτήθηκε η ΟΙΕΛΕ από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για επιμορφωτική εκδήλωση) με την υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα και της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου που μάλλον δεν έχουν πάρει ακόμη μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ!!

     

Επιπλέον, (επειδή μιλούν για τις εκπαιδευτικές, συνδικαλιστικές και μητρικές άδειες) ας γνωρίζουν ότι η Πολιτεία προέβλεψε η χρηματοδότηση των αδειών αυτών (κυρίως αυτών της ανατροφής τέκνου που είναι εκατοντάδες) να γίνεται από το συγκεκριμένο λογαριασμό κι όχι από τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς ορισμένες μικρές και μεσαίες μονάδες θα υποχρεώνονταν να καταβάλλουν διπλούς μισθούς με σημαντική επίπτωση στα οικονομικά τους. Αν επιμένουν όμως, να ζητήσουμε επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς και να επωμίζονται το κόστος.

Επίσης, επειδή και η άγνοια έχει και όρια, ας πληροφορηθούν ότι η χρηματοδότηση για το ενοίκιο της ΟΙΕΛΕ ουδεμία σχέση έχει με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά καλύπτεται με τον ίδιο τρόπο όπως για όλα τα συνδικάτα. Η ΟΙΕΛΕ έχει ως βασικούς πόρους τις συνδρομές των σωματείων της (να θυμίσουμε στους αστοιχείωτους του ΣΙΣ ότι η Ομοσπονδία δεν έχει μέλη εκπαιδευτικούς…) και οι βασικές συνδικαλιστικές της κινήσεις (μετακινήσεις, διαμονές) καλύπτονται από εθελοντική προσφορά των μελών του Δ.Σ. Είναι, ωστόσο, θλιβερό ότι επιστρέφουν (αισθανόμενοι ότι έχουν υψηλή πολιτική στήριξη) στα όσα έκαναν το 2011, όταν ζητούσαν από την Πολιτεία την …έξωση της ΟΙΕΛΕ από τα γραφεία της για να μην υπάρχει Ομοσπονδία και να αισθάνονται ήσυχοι  να συνεχίζουν το όργιο ανομίας. Καλό είναι να τους ενημερώσουμε πως ακόμη και χωρίς κτήριο, χωρίς γραφεία και γραμματεία, χωρίς τηλέφωνα, ό, τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Τέλος, τους ενημερώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί για οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά της ΟΙΕΛΕ, εμείς τους περιμένουμε. Ελπίζουμε, βέβαια, να είναι κι αυτοί αναλόγως «ανοιχτοί» να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δραστηριότητες και τα ταμεία των σχολείων τους. Όσο για τα περί «ιδιωτικών υπαλλήλων» που γράφουν στην ανακοίνωσή τους, θα μείνουν με την όρεξη. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν, με τη στήριξη της κοινωνίας, να είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό ας μείνουν αυτοί και οι «φίλοι» τους ήσυχοι.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img