ΑρχικήΑνακοινώσειςH ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ...

H ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ, συμμετέχοντας πάντοτε ενεργά στο δημόσιο διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης, ζητά άμεση συνάντηση από τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου:

• Να ζητήσει η πρότασή της για επιλογή ιδιωτικών εκπαιδευτικών Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ να περιληφθεί σ’ αυτό το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί σε διαβούλευση. Είναι, επιτέλους, ώριμες οι συνθήκες για ένα πραγματικά διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής ιδιωτικών εκπαιδευτικών που συζητείται εδώ και δύο δεκαετίες.
• Να παρουσιάσει τις απόψεις της για το νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση που έχει τεθεί σε διαβούλευση
Ο κόσμος της εκπαίδευσης γνωρίζει πως η Ομοσπονδία μας, συχνά με βαρύ κόστος, θέτει ως πρώτη προτεραιότητά της το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης. Με γνώμονα τη θεμελιώδη αυτή θέση, οι προτάσεις που θα καταθέσει δεν διέπονται από συντεχνιακές επιδιώξεις, αλλά έχουν ως στόχο να διαμορφωθεί ένα δίκαιο σύστημα επιλογής εκπαιδευτικών λειτουργών στο σύνολο της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, που να βασίζεται στις επιταγές του Συντάγματος.

Οφείλουμε, τέλος, να διατρανώσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές, που στηρίζουν με θυσίες τη δημόσια εκπαίδευση. Θεωρούμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός, καθώς παρέχουμε κοινωνικό αγαθό συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img