ΑρχικήΑνακοινώσεις"H λογοτεχνία αλλιώς": 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση υπό την εποπτεία των Εκπαιδευτηρίων...

“H λογοτεχνία αλλιώς”: 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση υπό την εποπτεία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη εξαιρετική διοργάνωση που αφορά στη Λογοτεχνία των νέων υπό την εποπτεία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης. Πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι με το Ζωγράφειο Λύκειο συμμετείχε στην πρωτοβουλία ΟΙΕΛΕ-ΓΣΕΕ με το όνομα “Τρένο της φιλίας” που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έφερε κοντά εκατοντάδες Έλληνες και Τούρκους μαθητές μέσα από ένα πλέγμα θαυμάσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης:

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης διοργανώνουν την 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Απριλίου 2023, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Με τη συμμετοχή 200 μαθητών και εκπαιδευτικών από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ και 50 εκλεκτών εκπροσώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών θα πραγματοποιηθεί η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ» τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Μαρτίου.
Η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας στοχεύει να αποτελέσει μία πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας αλλά και να συνδράμει στη διατήρηση της επαφής, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής απόψεων, της δημιουργικής συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Μέσα από τη Συνάντηση θα δοθεί βήμα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν αλλά και για αυτά που επιθυμούν. Για αυτά που σκέφτονται, αλλά εύκολα λόγια δεν γίνονται, για ό,τι καταληστεύει τα όνειρά τους και θολώνει τον μακρινό ορίζοντα της σκέψης τους.
Θέματα συζητήσεων
  • Οι λογοτέχνες μιλούν μόνο με το έργο τους;
  • Το όραμα του λογοτέχνη σύμμαχός μου
  • «Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου» ή ο κόσμος των πολλών Giga σε μεγάλες δοκιμασίες
  • Το βιβλίο που θα ήθελα να έχω γράψει
  • Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο
  • Στην εποχή των fake news η λογοτεχνία
  • Η φανταστική θέα της πραγματικότητας
  • Η λογοτεχνία… χωρίς κλικ: Οι συγγραφείς συνομιλούν με τους μαθητές
Η Συνάντηση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Livemedia, στο Facebook και στο YouTube των Εκπαιδευτηρίων.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img