ΑρχικήΑνακοινώσειςH ΟΙΕΛΕ στο πλευρό των απεργών της Cosco

H ΟΙΕΛΕ στο πλευρό των απεργών της Cosco

- Advertisement -spot_img

Το Δ.Σ. της OΙΕΛΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την τρομοκράτηση και τις απειλές κράτους και εργοδοσίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ένα καλύτερο αύριο.

Η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον κόσμο της εργασίας με εκδικητικότητα και περιφρόνηση απέστειλε  στο λιμάνι όλους τους υπάρχοντες μηχανισμούς καταστολής προκειμένου να κάμψει την απεργιακή κινητοποίηση, αποδεικνύοντας ότι το επιτελικό κράτος κινείται ταχύτατα μόνο όταν πρέπει να εξυπηρετήσει την κοινωνική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην καταστολή και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας κι όχι να καταπατά κάθε έννοια δικαίου για να εξυπηρετήσει ολιγαρχικά συμφέροντα.

Ζητούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img