ΑρχικήΕιδήσειςH ΟΙΕΛΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άρση αναστολής συμβάσεων των...

H ΟΙΕΛΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άρση αναστολής συμβάσεων των Προϊστάμενων/Διευθυντών ιδιωτικών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

- Advertisement -spot_img

Με το ακόλουθο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η ΟΙΕΛΕ, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίων για τις εγγραφές μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και το τέλος του διδακτικού έτους, ζητά την άρση της αναστολής συμβάσεων τουλάχιστον των Προϊσταμένων/Διευθυντών των ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που η αναστολή έχει εφαρμοστεί:

Αξιότιμη Κυρία Προϊσταμένη

Με τις υπ. αριθμ. Φ.6/55114/Δ1 και Φ.6/55081/Δ1 (13/5/2020) ορίζονται οι διαδικασίες και το χρονικό όριο εγγραφής μαθητών στις σχολικές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι αυτονόητο ότι για τη διασφάλιση της ομαλότητας και της εγκυρότητας των διαδικασιών, αλλά και διότι οδεύουμε προς το τέλος του διδακτικού έτους και θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάλογη προετοιμασία των σχολικών μονάδων, είναι αναγκαία η παρουσία των Προϊσταμένων/Διευθυντών στο χώρο εργασίας τους σε καθημερινή βάση.

Όπως γνωρίζετε, σε μεγάλο αριθμό ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι συμβάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν τεθεί σε αναστολή. Ζητούμε, επομένως, να ενημερωθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ιδιωτικών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που έχουν τεθεί σε ανατολή λειτουργίας, να άρουν τις αναστολές συμβάσεων τουλάχιστον των διευθυντικών στελεχών τους, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες για τις εγγραφές και για όποια άλλη διαδικασία απαιτείται για τη χρονική περίοδο που θέτουν οι εγκύκλιες οδηγίες, έτσι ώστε να εργαστούν νόμιμα και να λάβουν το αναλογικό τμήμα του ονομαστικού τους μισθού.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img