ΑρχικήΑνακοινώσειςH παράσταση "Αλκίνοος" του εκλεκτού συνάδελφού μας και ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη στο...

H παράσταση “Αλκίνοος” του εκλεκτού συνάδελφού μας και ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έκπτωση για τους κατόχους κάρτας μέλους ΣΙΕΛ-ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει σήμερα με ιδιαίτερη χαρά για την παράσταση “Αλκίνοος”, ένα σκηνικό ποίημα που σκηνοθετεί ο εκλεκτός συνάδελφός μας – και ποητής – Γιάννης Ευθυμιάδης ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’Arc. H παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21-25 Σεπτεμβρίου στη Σκηνή Ω. Οι κάτοχοι της κάρτας-μέλους ΣΙΕΛ-ΟΙΕΛΕ θα έχουν έκπτωση από τα 12 στο 10 ευρώ.

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο ΕΚΠΑ (με μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο ελληνικό δράμα) και χαρακτική στην ΑΣΚΤ. Έχει γράψει ποίηση, λογοτεχνικό δοκίμιο και θέατρο. Έχει μεταφράσει Άγγλους και Αμερικανούς ποιητές. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Έργα του έχουν μελοποιηθεί και δισκογραφηθεί.

Λίγα λόγια για τον Αλκίνοο…

Η παράσταση, διατηρώντας την ποιητικότητα του λόγου, επιχειρεί να αποδώσει με ρεαλιστικό τρόπο τις εικόνες της σύγκρουσης, της αέναης πάλης, του ερωτικού παραληρήματος αλλά και της μεταφυσικής αποχώρησης. Κυρίαρχη δύναμη για το ξεδίπλωμα της ιστορίας, τόσο στο ποίημα όσο και στη δραματοποίησή του, είναι η «δύναμη του νου», το φοβερό παιχνίδι που παίζει σε βάρος μας το μυαλό αλλά και η σωτήρια παρέμβασή του. Έτσι που καθένας μας να γίνεται «τέλειο θύμα-θύτης».

Ο ήρωας στο ποιητικό κείμενο «Αλκίνοος» του Γιάννη Ευθυμιάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη (2021), είναι εγκλωβισμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αναζητά τον βαθύτερο εαυτό του, την καθαρότητα της αλήθειας του. Και φαντάζεται πως αντίκρυ του κείτεται κάποιος άλλος, μια νεότερη, φωτεινή εκδοχή του εαυτού του, η νεαρή του υπόσταση.

Η παράσταση πάει ένα βήμα παραπέρα. Ο ήρωας, που ερμηνεύει ο Βαγγέλης Παπαδάκης, πλάθει με την φαντασία του κάποιον άλλο, έναν δεύτερο εαυτό, για να ενωθεί μαζί του και μέσα από την ένωση αυτή, ερωτική και μεταφυσική, να φτάσει στην ουσία της ύπαρξής του, να ξαναγαπήσει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή του και ενωμένος μαζί τους να οδηγηθεί στην ελευθερία και τη λύτρωση.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Γιάννης Ευθυμιάδης

Ερμηνεία: Βαγγέλης Παπαδάκης

Μουσική: Γιώργος Καγιαλίκος

Τραγούδι: Βασίλης Γισδάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κουτάς

Κίνηση: Πλωτίνος Ηλιάδης

Φωτογραφίες – βίντεο: Αντώνης Γιαμούρης

Επεξεργασία βίντεο: Χρυσάννα Φιλιππίδη

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Χαριλάου

Παραγωγή: ΚΟΙΛΟΝ & MENESTRELLI

trailer: https://youtu.be/iDBzt9DPUeM

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img