ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

- Advertisement -spot_img

sefk_0ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ

ΜΗΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΠΕΣ

ΟΧΙ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ  ΚΑΙ  ΡΗΞΗ  ΜΕ ΕΕΕΚΤΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ  ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝουν  ΓΙΑ  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ 
Οι τελευταίοι 5 μήνες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξαν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του μνημονίου έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας, αλλά και με τους ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες, τα συμφέροντα των οποίων εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έρχεται επίσης σε σύγκρουση με το ΔΝΤ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ανοίγονται δύο δρόμοι μπροστά στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό: ο ένας είναι ο μονόδρομος, όπως αυτοί λένε, της μνημονιακής βαρβαρότητας και της διαρκούς λεηλασίας που ζούμε εδώ και πέντε χρόνια. Ο άλλος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τους δανειστές-τοκογλύφους και τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοτσιφλικάδες, η αστική τάξη συνολικά, έχουν συμφέρον από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και της συμμετοχής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, καθώς δεν θέλουν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους με την έξοδο από αυτή.
Όλοι αυτοί που διέλυσαν κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα, όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία, όλοι αυτοί που με τις πολιτικές τους δημιούργησαν ουρές ανέργων και απελπισμένων συνταξιούχων, όλοι αυτοί που συνετέλεσαν στις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, όλοι αυτοί κόπτονται να ψηφίσουμε ΝΑΙ.  Να επικυρώσουμε νέο κύκλο μνημονίων, να σκύψουμε το κεφάλι, να υποταχτούμε, να αφομοιωθούμε στη νέα περίοδο της «ανάπτυξης» και της κοινωνικής ειρήνης. Έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον πείσουν να επιστρέψει στην κανονικότητα της λεηλασίας της ζωής του.
Όλο το πολιτικό προσωπικό που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονίων, όλο το μιντιακό κατεστημένο που με τη μαύρη προπαγάνδα του διαστρεβλώνει μονίμως την αλήθεια. στηρίζουν με λύσσα τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής της εργατικής τάξης και του λαού.
Εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζομένους με υποχρεωτικές άδειες, lockout, μη καταβολή της μισθοδοσίας. Πληθαίνουν η άθλια και ξεδιάντροπη προπαγάνδα και οι απειλές προς τους εργαζομένους για να ψηφίσουν το ΝΑΙ.
Οι εργοδοτικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης πήραν ξεκάθαρη θέση:. είναι με την «πατρίδα», την Ε.Ε. και το ευρώ, καλλιεργούν το φόβο, γίνονται κασσάνδρες της καταστροφής γιατί κόπτονται για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, φοβούνται μη χάσουν τα προνόμιά τους, τρέμουν μην τυχόν οι έντονες κοινωνικές διεργασίες των τελευταίων ημερών τούς στερήσουν τη δυνατότητα να κερδοφορούν πάνω στις πλάτες μας, όπως κάνουν τόσα χρόνια. Στην πραγματικότητα, φοβούνται μήπως μπει φρένο στην ασυδοσία στους χώρους εργασίας και την ανασφάλιστη εργασία, τρέμουν μπροστά στην επαναφορά των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητά τους. Αναζητούν να βάλουν χέρι στα προγράμματα δουλοπαροικίας της Ε.Ε (voucher). Πανικοβάλλονται μήπως δεν μπορέσουν να συνεχίσουν να πλουτίζουν από το εμπόρευμα «εκπαίδευση». Βρίσκονται απέναντί μας.
Το κεφάλαιο γνωρίζοντας πόσο ταξική είναι η φύση της ψήφου και ποια είναι τα συμφέροντά του, κάνει τα πάντα για να ψηφιστεί από το λαό το ΝΑΙ στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα νέα μνημόνια. Το ΝΑΙ ενισχύει την κερδοφορία του, δίνει στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους το πλαίσιο για νέες μειώσεις μισθών, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση της όποιας εργατικής νομοθεσίας έχει απομείνει. Το ΝΑΙ δίνει τη δυνατότητα για τον τελικό  γύρο της επίθεσης του κεφαλαίου και της εργοδοσίας στα εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
Η θέση των εκμεταλλευομένων, των φτωχών υποτελών τάξεων, η θέση όλων εμάς που παράγουμε τον πλούτο αλλά μας τον κλέβουν, πρέπει να είναι ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια. ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών. ΟΧΙ στα μνημόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, έχουν συμφέρον από την ανατροπή αυτής της πολιτικής, μιας και τα μνημόνια και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ μάς οδήγησε σε απίστευτες στερήσεις για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, ντόπιων και ξένων, και για να υπηρετηθούν τα σχέδια της άρχουσας τάξης. Γι΄ αυτό πρέπει να ταχθούμε  αποφασιστικά υπέρ του ΟΧΙ!
Το ΟΧΙ δεν σημαίνει για μας πιο «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους εκβιαστές Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, όπως θέλει να το περιορίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πετύχει ένα «καλύτερο» μνημόνιο, αλλά θέλουμε να θέσει σε ουσιαστική αμφισβήτηση το «μονόδρομο» Ε.Ε. και ευρώ και της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου στη χώρα και σε όλη την Ευρώπη.
Θα παλέψουμε μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να συμβάλει αυτό το ΟΧΙ σε ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό με τον οργανωμένο, εργαζόμενο λαό μπροστά, με τα ταξικά συνδικάτα και όλες τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες αντίστασης και πάλης, για ένα ρωμαλέο κίνημα ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για ένα βροντερό ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ΟΧΙ στην υποταγή και την αφομοίωση. Σας καλούμε να βρεθούμε στους χώρους δουλειάς και να παλέψουμε μαζικά και δυναμικά για αξιοπρεπείς όρους εργασίας, σας καλούμε να βρεθούμε μαζί στο δρόμο και να παλέψουμε για παιδεία, υγεία, κοινωνική περίθαλψη, αλληλεγγύη. Να νικήσουμε τον φόβο που τόσο συστηματικά καλλιεργείται από όλες τις αντιδραστικές πλευρές. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανώσουμε την κοινωνία με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img