ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ανεξάρτητη Βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση...

Η ανεξάρτητη Βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση της απόλυσης μητέρας μια μόλις ημέρα μετά τη λήξη της προστασίας μητρότητας

- Advertisement -spot_img

Η ανεξάρτητη βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε στις 25/8 ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας  για την υπόθεση της μητέρας που απολύθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα χωρίς καμιά αιτιολογία, μία μόλις ημέρα μετά τη λήξη της προστασίας της μητρότητας. (Η περίπτωση της συγκεκριμένης απόλυσης θα συμπεριληφθεί στο φάκελο με απολύσεις οι οποίες έχουν έντονο το στοιχείο της διάκρισης και της παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου).

Στην ερώτησή της η Βουλευτής αναφέρεται στο πλήγμα που δέχεται ο θεσμός της οικογένειας με τέτοιες πρακτικές στο χώρο της εργασίας και επικαλείται, για το ιστορικό της υπόθεσης, την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και άρθρο της Εφ. Συν. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις τρεις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για την καταπολέμηση του φαινομένου καταχρηστικών απολύσεων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ερωτάται, τέλος, η Υπουργός, αν θα προχωρήσει σε διάλογο, όπως ζητά η ΟΙΕΛΕ, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε την ερώτηση της κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου εδώ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img