ΑρχικήΑνακοινώσεις«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ». ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ». ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ETUI ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

- Advertisement -spot_img

Στο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στα τέλη Νοέμβρη με τη συμμετοχή του Προέδρου Μιχάλη Κουρουτού και του Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ Γιώργου Χριστόπουλου, έγινε μια διεξοδική συζήτηση για το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στην Ε.Ε. στην εποχή της ακραίας λιτότητας.

 

Το κεντρικό συμπέρασμα του Συνεδρίου ήταν πως η εκπαίδευση βρίσκεται στην καρδιά του οργανωμένου κινήματος της εργασίας. Η εκπαιδευτική διαδιακασία είναι ο βασικός τρόπος για να λειανθούν οι ανισότητες και να υπάρξει αφύπνιση των εργαζόμενων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κυρίαρχο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Συνέδριο του Βερολίνου οι Ελληνες εκπρόσωποι είχαν θέσει το ζήτημα του κινδύνου της ακραίας εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού και τις επιπτώσεις που έχει στη διεύρυνση των ανισοτήτων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img