ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ενημερώνει την κοινωνία για το σχολείο των voucher που θα...

Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει την κοινωνία για το σχολείο των voucher που θα διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση – Επιστολή στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και στην ΑΣΓΜΕ για την ανάληψη κοινών δράσεων

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε στους πολίτες με ανακοινώσεις της  τι κρύβεται πίσω από τη δήθεν αθώα προσθήκη στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία της δέσμευσης για «ελεύθερη επιλογή του γονέα για την σχολική  μονάδα του παιδιού του». Εξηγήσαμε τόσο το θεωρητικό πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και voucher όσο και το πλάνο για παράδοση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα χέρια της αγοράς.

Επειδή όμως, δυστυχώς, στο προεκλογικό διάλογο ελάχιστα θίγονται τα ζητήματα της Παιδείας και το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της διάλυσης του δημόσιου σχολείου μέσω της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και των voucher, η ΟΙΕΛΕ αποφάσισε να απευθυνθεί και πάλι στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, στο πυρήνα δηλαδή των ανθρώπων της εργασίας. Όπως είχε συμβεί και με την Πρωτοβουλία για την Παιδεία  ΟΙΕΛΕ-45 Εργατικών Κέντρων από όλη τη χώρα με την οποία ζητούσαμε την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την διεξαγωγή εξετάσεων των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο, έτσι και σήμερα απευθυνόμαστε στον κόσμο της εργασίας για να του κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) η κυβέρνηση της ΝΔ έκοψε από την Ανώτατη Εκπαίδευση 25.000 μαθητές και τους παρέδωσε στις αρπάγες των ΙΕΚαρχών και Κολλεγιαρχών. Με την ελεύθερη γονεϊκη επιλογή και τα voucher, καταργεί το δημόσιο σχολείο και μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας σε εμπόριο. Αυτοί που πλήττονται από τις συγκεκριμένες πολιτικές είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων που θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν την μοίρα των γονέων τους: Εργασιακή εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση.

Με την Πρωτοβουλία ενημέρωσης η ΟΙΕΛΕ θα επιδιώξει όχι μόνο να πληροφορηθούν εκατοντάδες χιλιάδες γονείς για το δυστοπικό σχέδιο της ΝΔ για την Παιδεία, αλλά για να διοργανωθούν εκδηλώσεις και δράσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου η προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ να μην εφαρμοστεί.  Τέλος, θα αποσταλεί πρόσκληση συνάντησης με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) για να συζητηθεί το απολύτως κρίσιμο για την επιβίωση της δημόσιας εκπαίδευσης αυτό ζήτημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img