ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ...

Η ΟΙΕΛΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ: ΖΗΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ!

- Advertisement -spot_img

Εμφανιζόμενοι ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» και επανερχόμενοι στην παλιά τους τακτική να υπαγορεύουν πολιτικές στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπρόσωποι των σχολαρχών με σημερινό τους Δελτίο Τύπου ζητούν να εφαρμοστούν οι ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, με κατάργηση μάλιστα της «ωρίμανσης». Με τον τρόπο αυτό, λένε, θα μειωθούν τα κενά και θα γλιτώσει χρήματα ο κρατικός προϋπολογισμός. (Βέβαια, σπανίως δείχνουν ανάλογη ευαισθησία για τα δημόσια ταμεία, όταν φοροδιαφεύγουν και πρωταγωνιστούν στη μαύρη εργασία).

Η πρότασή τους αυτή, αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και εκατοντάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και σε σημαντικές μειώσεις μισθών, και σε επιπλέον αύξηση ωραρίου για τους συναδέλφους με μεγαλύτερη προϋπηρεσία! Για το γεγονός ότι για τους εκατοντάδες ανέργους θα κληθεί να πληρώσει το κράτος επιδόματα ανεργίας, εννοείται πως δεν κόπτονται ιδιαίτερα.

Φυσικά, η πρότασή τους αυτή δεν γίνεται ούτε για το καλό της εκπαίδευσης ούτε για το καλό της κοινωνίας. Γίνεται αποκλειστικά για τα δικά τους ταμεία καθώς φιλοδοξούν, μετά από τα δώρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια, να μειώσουν έτι περαιτέρω το εργασιακό κόστος.

 

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ;

 

Για μια ακόμη φορά ο Σύνδεσμος των σχολαρχών διαμαρτύρεται, διότι πολλοί εκπαιδευτικοί παραιτούνται από τα ιδιωτικά σχολεία για να τοποθετηθούν ως αναπληρωτές. Ζητούν, μάλιστα, κατά παραβίαση κάθε νόμου («ξεχνώντας» φυσικά ότι οι εκπαιδευτικοί διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από αυτούς) να κηρυχθεί αδύνατη η παραίτηση ενός εργαζόμενου (σε ποια χώρα, πλην της υποσαχάριας Αφρικής ίσως, απαγορεύεται να παραιτείται κάποιος από τη δουλειά του;) και να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση ως αναπληρωτών ήδη διορισμένων σε ιδιωτικά σχολεία εκπαιδευτικών.

Ας μην διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους οι εκπρόσωποι των σχολαρχών για τους εκπαιδευτικούς. Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας που επιλέγουν την επαγγελματική αυτοκτονία της παραίτησης (μιλούμε για «αυτοκτονία», διότι μηδενίζουν έτσι την προϋπηρεσία τους, ώστε να εργαστούν για ελάχιστους μήνες και να μην πληρωθούν μάλιστα το καλοκαίρι, ενώ οι πίνακες θα έχουν κλείσει ούτως ή άλλως για δύο χρόνια και δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση γι’ αυτόν), επειδή η ζωή τους στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι αφόρητη. Είναι ελάχιστοι (ίσως και κανένας…) οι εκπαιδευτικοί που εγκαταλείπουν τη θέση τους από τα αξιόπιστα, σοβαρά ιδιωτικά σχολεία.

«Συνάδελφοι» του ΣΙΣ, μήπως οι εκπαιδευτικοί φεύγουν άρον άρον από τα ιδιωτικά σχολεία, διότι:

  • Είναι επί μήνες απλήρωτοι;
  • Δεν τους καταβάλλουν τους μισθούς των καλοκαιρινών μηνών;
  • Πληρώνονται το μισθό τους στην τράπεζα και την επόμενη μέρα επιστρέφουν (φυσικά όχι με τη θέλησή τους) τα μισά στο χέρι του σχολάρχη;
  • Διώκονται «κλοτσηδόν» στο τέλος της διετίας για να πάρει ο εργοδότης νέο, φτηνό δυναμικό;
  • Τους «παραιτούν» Ιούνιο για να «ξαναπροσλάβουν» το Σεπτέμβριο;
  • Καθημερινά απειλούνται για να αλλάζουν βαθμολογίες, να μην παρατηρούν τους γόνους των ισχυρών, να είναι «φρόνιμοι» με τα παιδιά του «πελάτη»;
  • Ανέχονται συνεχείς προσβολές, απλήρωτη εργασία τα απογεύματα, «υποχρεωτικές» (και απλήρωτες) συνοδείες στα σχολικά λεωφορεία, «υποχρεωτική» (και απλήρωτη) παρουσία σε εκδηλώσεις μέσα σε σαββατοκύριακα, αργίες, διακοπές;
  • Εργάζονται τις διπλάσιες ώρες από αυτές που δηλώνονται στο διοριστήριο λόγω των παραποιημένων ωρολόγιων προγραμμάτων

Ενδεικτική της κατάστασης στα ιδιωτικά σχολεία, η περίπτωση μεγάλου επαρχιακού σχολείου (ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι περίοπτο μέλος της «λέσχης» σας) που αναδείξαμε την περασμένη εβδομάδα. Εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, που παίρνουν περίπου 600 ευρώ το μήνα, που υποχρεώνονται σε ατελείωτες (και απλήρωτες) υπερωρίες, που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, αν τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά. Από τέτοια σχολεία που περιθάλπετε δεν είναι ευνόητο ότι οι εκπαιδευτικοί θα φύγουν τρέχοντας, έστω κι αν έτσι πλήττουν βαρύτατα την καριέρα τους;

Εμείς σας προκαλούμε εκ νέου: Δώστε στη δημοσιότητα τη λίστα των σχολείων από όπου αποχωρούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Για να καταλάβει κάθε πολίτης τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι τα «ευαγή ιδρύματα» στην ιδιωτική εκπαίδευση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img